Webbsidearkivet

Denna delen av sidan kommer innehålla många av mina tidigare projekt av webbsidor. Projekt som har används i verkligheten och projekt som jag helt och hålletlagt åt sidan för att jag inte varit nöjd med designen eller något liknande. En liten beskrivning av varje webbsida finns givetvis med brevid ett screenshot på själva sidan. Givetvis finns en delvis fungerande version av respektive sida också att tillgå. Tänk dock på att saker som gamla gästböcker, räknare och andra dynamsika funktioner som jag använt mig av gratistjänster på internet vid just denna tidpunkten givetvis inte fungerar. Håll till godo!

  Scandinavian Brothers

Denna sidan var tänkt som en webbsida för mina små bröder Birk och Theo. Vid detta tillfället så var dom 5 respektive 3 år och visste antagligen inte ens att jag försökte skapa ett virtuellt hem i cyberspace åt dem. Det märks tydligt vilket spår jag försökte få in dem på under denna tiden. Jag ville ju givetvis att dom skulle älska spela fotboll lika mycket som jag gjorde eller gör. Rent designmässigt så var jag väldigt nöjd med vad jag hade åstadkommit i både färgval och sammansättning.

Denna sidan låg aldrig uppe live på nätet utan förblev ett minne på min hårddisk i många år. Varför den aldrig utvecklades färdigt och innehöll mer material vet jag faktiskt inte. Jag kom dock att göra ett mer seriöst försök lite senare samma år då jag slog ihop min egna sida med deras och fyllde ut med lite mer information.

Scandinavian Brothers

  Roberth.digital.nu – 1999

Den här sidan innehåller faktiskt ganska mycket information om diverse saker. Den låg ute skarpt under ungefär 1 års tid på min kusins kompis webbserver. Ja, det var ju på den vägen man fick ta det då om man ville ha tillgång till ett shell konto. I denna sida har jag lagt in det jag ville skapa i och med Scandinavian Brothers siten, var sin egna sektion för mina bröder att husera på. Fortfarande utan att dom då misstänkte att dom själva hade både en hemsida och e-mail address.

Denna sida gör sig bäst i Internet Explorer då jag använt vissa taggar som endast denna webbläsaren klarar av att läsa på ett snyggt sätt. På denna tiden då jag skapade webbsidor var jag allergisk mot Netscape som var det stora hotet på webbhimlen. Numera så skriver jag bara sidor för Firefox och tycker att Internet Explorer stönar till det när man vill att saker och ting skall funka på ett visst sätt oavsett webbläsare.

Roberth.digital.nu

  Dals dansklubb – 2001

Detta är bara en tom layout. Denna sidan gjorde jag i samband med att jag tog lite kort på samma dansklubb och hörde då om ett intresse att de skulle vilja ha en webbsida i deras färger som innehåll samlad information om just deras saker. Sagt och gjort, jag fixade ihop en sida som jag tyckte passade mycket bra till deras sak samt låg rätt i tiden.

Därefter hände inte någonting. Jag väntade och väntade men fick aldrig något svar på om de verkligen ville ha den webbsidan jag hade gjort åt dem. Det hela rann tillslut ut i sanden och blev intet utav. Layouten finns dock kvar och den som kommer ihåg min förra layout på denna sida du läser nu. Den som var orange och grå, de känner säkert igen lite av stuket i denna sida.

Dals dansklubb

  dasOWL – 2001

Denna sidan var tänkt som en webbsida för mina små bröder Birk och Theo. Vid detta tillfället så var dom 5 respektive 3 år och visste antagligen inte ens att jag försökte skapa ett virtuellt hem i cyberspace åt dem. Det märks tydligt vilket spår jag försökte få in dem på under denna tiden. Jag ville ju givetvis att dom skulle älska spela fotboll lika mycket som jag gjorde eller gör. Rent designmässigt så var jag väldigt nöjd med vad jag hade åstadkommit i både färgval och sammansättning.

Denna sidan låg aldrig uppe live på nätet utan förblev ett minne på min hårddisk i många år. Varför den aldrig utvecklades färdigt och innehöll mer material vet jag faktiskt inte. Jag kom dock att göra ett mer seriöst försök lite senare samma år då jag slog ihop min egna sida med deras och fyllde ut med lite mer information.

Scandinavian Brothers

  www.lackstrom.com – 2002

Detta är föregångaren till den sidan som du nu sitter och läser på. Denna sidan är skriven helt i asp och på grund av detta var jag tvungen att lägga upp den på min gamla server, vilket iofs fungerar alldeles utmärkt även det. Dock skall du inte bli förvånad om du känner igen dig. Sidan är i princip samma som du tittar på nu fast med en annan layout. Givetvis har jag inte vid denna tidpunkten lagt till alla småeffekter och andra smarta lösningar som dagens sida har.

Ta dig en tur på min sida i en förfluten tid i en layout som jag faktiskt gillar ännu. Förhoppningsvis så fungerar alla sidor lika bra som dom gjorde en gång i tiden. Om inte, tveka inte att maila mig om detta.

www.lackstrom.com

  www.lackan.net – 2001

Ännu en personlig sida om och av mig. Denna sida var gjord i ren html och hade egentligen inte så mycket innehåll. Den låg väl skarpt uppe på internet i ett halvår ungefär. Den innehöll på den tiden en hemlig lösenordskyddad plats där jag kunde lägga upp hemligheter och dela ut lösenord till de som jag kände väl. Denna funktionen var jag dock tvungen att ta bort till den här nyreleasen. Det fanns ändå inget vettigt där så Ni missar inget alls.

Layouten skulle jag kalla något vågad, det var ett slags genombrott för mig. Och efter det så hade jag alltid på ett eller annat sätt samma grundtanke bakom alla mina sidor.

www.lackan.net

  Läckan & Berit – 2001

Detta är en sida som jag skrev under min tid som student på HTU. Detta är den första dynamiska sida som jag lyckades att genomföra. Det byggde på en massa javaappletar och server includes. Detta var ju underbart att man kunde uppdatera sidan på springande fot så att säga. Detta var något helt nytt för mig. Detta var dock innan jag tog mig tid och lärde mig asp och php.

Sidan kallade jag Läckan & Berit då tanken var att även min dåvarande flickvän skulle uppdatera denna sida. Sanningen var väl nu att allt blir inte som man tänker sig och jag uppdaterade sidan egentligen helt själv. I den sista revisionen av sidan plockade jag även bort Berits namn och sidan hette då bara Läckan.

Läckan & Berit

  Läckströms BIG Settlers 2 Page – 1997

Här är sidan som handlade om ett spel vid namn Settlers 2. Denna sidan kom att bli startskottet på något mycket större. Något så stort som den största och mest välbesökta settlerssidan på hela internet. Fast det hade jag ju ingen aning om när jag satt och knåpade ihop denna lilla gråskaliga sidan som på större skärmar än 800×600 var mycket svårläst eftersom den vita texten åkte ut i den vita bakgrunden. Så minimera era webbläsare innan Ni ger er ut och surfar runt på denna gamla sida. Även de nedladdningsbara kartorna som finns på denna sidan är intakta, dock så fungerar givetvis inte länkarna till de kartor som låg på andras servrar vid detta tillfälle.

Och jag måste bara be om ursäkt för min urdåliga engelska på denna sida då denna inte skulle bli bättre föränn jag fick hjälp av en snäll australiensare som korrekturläste allt jag skrev och la upp på sidan. Men detta är en annan historia som berättas på en annan webbsida längre fram i tiden.

Läckströms BIG Settlers 2 Page

  World of Settlers – 1a utgåvan – 1998

Nu började det hända grejjer i Settlersvärlden. Jag hade skapat siten World of Settlers som kom utan Läckströms BIG Settlers Page. Och det blev en dundersucce med en gång. Till synes en ganska sparsam layout som ingen, absolut inte idag skulle vilja skryta med frivilligt. Men besökarna ramlade in. Jag hade väl som mest under denna korta tid en 6-700 besökare i veckan. Och det var mycket på den tiden då bredband var rena rama drömmen för oss webbskapare. Att underhålla en sida i denna storleken tog mycket tid och kostade mycket att leta runt på andra sidor för att hitta nyheter och kartor att uppdatera sidan med.

World of Settlers – Första utgåvan

  World of Settlers – 2 utgåvan – 1999

Äntligen fick jag gjort en ny layout till World of Settlers. Äntligen var jag riktigt riktigt nöjd med den också. Det var även i det här skedet som min kusin Marcus klev in i bilden och hjälpte till. I samma veva så blev World of Settlers är som helhet en mycket bättre engelsktalande sida. Tyvärr i det avseendet så fortsatte ju även jag att posta nyheter på engelska och det gick väl sådär. Så kvaliten på språket var väl lite halvdant eftersom det bara var en av oss som behärskade det engelska språket. Och det var inte jag.

Hur som helst, vi värvade även under den här tiden en ny medarbetare. En kille vid namn Matt som skulle ha hand om det interaktiva på sidan. Det vill säga ett slags äventyr på själva siten. Nu blev det väl si så där med den saken, men det såg mycket bra ut i teorin. Denna layouten höll kanske i 2 månader innan det var dags för en ny omgång med olika ideér. Några av dem ser Ni nedan samt slutresultatet efter dem.

World of Settlers – Andra utgåvan

  World of Settlers – 1a utkastet – 1999

Nu var det början av 1999 och World of Settlers hade växt ur sina kläder och behövde en seriös uppfräshning. Detta var ett av de utkasten jag gjorde som kunde bli den slutgiltliga versionen. Jag gillade designen skarp då jag gjorde den. Vit och fräsh samt mycket tydlig.

Känndes klassiskt fin. Problemet med den var dock att den var mycket svår att uppdatera. Kanske skulle jag och Marcus klara av att uppdatera den men eftersom vi hade tänkt att bjuda in flera personer för att hjälpa till med uppdateringen av sidan. Därför fick vi slopa denna layouten för att testa en annan. Jag gillar dock fortfarande pusselbitarna ;)

World of Settlers – Första utkastet till tredje utgåvan

  World of Settlers – 2a utkastet – 1999

Ännu ett utkast för en World of Settlers site. Denna gången gick jag loss på ett betydligt mörkare tema än vad jag annars brukar använda. Det blev en total blandning av de flesta färgerna på färgskalan. Det enda jag egentligen var nöjd med vid detta tillfälle var funktionen som gjorde att när man höll musen över ett menyalternativ så ändrade det sig över menyn till det valda altnatvet namn. Detta var verkligen så hightech jag kunde göra på denna tiden. Dock slopades denna sida lika snabbt som vi seriöst diskuterade den.

World of Settlers – 2a utkastet till tredje utgåvan

  World of Settlers – Final – 1999

Här har vi den. Guldkornet i samlingen om Settlers-serien. World of Settlers när den var som bäst. Vi hade en 6-700 besökare om dagen. Vi var 5 medarbetare totalt. Vi var den största Settlerssiten på internet under detta året. Just denna sista version som jag hade på hårddisken har en liten bugg vilket gör att sidan inte ser rätt ut förutom i Internet Explorer. Antagligen är det samma lilla Netscapebugg som vi hade på våran förra layout men som har ärvts med. Men det är väl lite charmigt ändå kanske?

Rent designmässigt tycker jag mycket om sidan. Den är ljus. Den är lättmanövrerad. Den är snygg. Det är klart att jämför man med sidor i dag så kanske det inte är mycket till design men detta var 1999. Fortfarande uppdaterade vi siten med hjälp av ett litet program som hette Luckmans Webedit. Vi laddade ner första sidan inför varje uppdatering, skrev in manuellt i sidan den nya nyheten och laddade upp sidan igen, i förhoppning att ingen annan av våra medarbetare gjorde detsamma strax efter oss så att våran nyhet skulle försvinna. Det fanns ingen databaskoppling överhuvudtaget så som vi är vana vid i dagens läge. Men det var charmigt och vi löste det ganska bra ändå. Så länge alla höll sig till Luckmans Webedit då förståss…

World of Settlers – Slutgiltliga versionen