Horizon Zero Dawn avklarat

Jag spelade Horizon Zero Dawn redan när det först släpptes på Playstation 4. Och jag klarade även grundspelet på den plattformen. När däremot expansionen The Frozen Wilds kom så fastnade jag av någon anledning på något ställe och därefter kom Zelda till Switchen och detta spelet försvann ur mitt minne.

Tills för någon månad sedan när det släpptes på PC. Och givetvis till ett riktigt bra pris. Tror jag betalade strax under 200 kronor för det med lite kuponger och annat som jag hade liggandes i mitt spelbibliotek. Och så sjukt vackert det var på min stora breda skärm. Det var som ett nytt spel. Och att få spela med mus och tangentbord gjorde det hela värt att dra igenom en gång till.

Den stora skillnaden denna gången var att jag klarade ut hela spelet inklusive The Frozen Wilds. Jag förstod inte ens riktigt var jag hade fastnat på PS4an, men jag gissar att det var kontrollrelaterat då mus och tangenbord är överlägset alla dagar i veckan när det gäller kontrollmetod. Speciellt i spel där du ska skjuta med pilbåge på rätt ställen på fienderna för att dom ska kunna tas ned snabbt.

Spelet håller fortfarande idag. Det kanske har bleknat något nu efter att jag kört igenom både Zelda och senaste Assasins Creed. Men eftersom AC – Valhalla ännu inte släppts så finns det inte riktigt någon värdig konkurrent just nu. Och då håller det bra.

Jag tror dock inte att jag skulle spela igenom det igen om det var ett fullprisspel. Men har du aldrig kört igenom det tidigare är det lätt värt sina pengar.

  Kategorier: PC

  Kommentarer

1 kommentar to “Horizon Zero Dawn avklarat”

  1. Holmberg den 25 oktober 2020 00:22

    Låter bra att tangentbord och mus gör skillnad.
    Gillade spelet på PS4an men jag kommer aldrig lära mig precisionsgrejer med handkontroll.

    Får bli att skaffa det här till PCn med och köra igenom ordentligt.