Spelsiter visar inte nyheter rätt!

Alltså, det här kommer att vara ett något negativt inlägg för nu är jag så sjukt trött på att just spelsiter inte visar nyheter på ett “riktigt” sätt. Och det här är antaglien jag relativt ensam att tycka eftersom nästan inga spelsiter gör som jag vill 😛

Jag skall räkna upp spelsiter här som visar nyheter på “fel” sätt:

 

Några ligger mittemellan

 

Vad menar jag då med att visa nyheter på “rätt” sätt? Jo genom att visa dem lite som ett blogginlägg. Alltså först en rubrik, sedan en liten text (alltså, längre än den dom har på gamereactor och gamecore) som gör att jag blir intresserad av att läsa mer. FZ.se gjorde i dagarna om sin design från bra till usel. Tidigare kunde man gå in på fz.se/nyheter för att få precis så som jag menar. Gör man det i dag får man toppnyheter presenterade på det sättet jag gillar, men de senaste nyheterna får man bara i en liten fjantig ruta med rubrik.

Loading.se skall vi inte ens prata om, finns det något mer oinspirerande än att läsa nyheter där? Ja, det kunde möjligen vara på Eurogamer.se då. Jag vill inte bara ha en rubrik och sedan måste man klicka sig in där för att läsa lite till. För att gnälla lite till på Eurogamer, vad är poängen när man är inne på en nyhet att därifrån behöva klicka ytterligare en gång för att läsa kommentarerna? Och på samma gång inte se nyheten längre så man kan jämföra om de i kommentarerna hänvisar till något som är skrivet där. Vilket man får anta att dom gör eftersom det är den texten dom kommenterar. Den skiten höll också fz.se på med innan den nya designen (något som blev bättre iaf).

En liten eloge skall Skillpoint.se få eftersom dom har lite text efter sin rubrik. Men jag tycker fortfarande att det är för lite. Och varför använder sig inte sidorna av ajax för att lägga till en smart liten “Läs mer” knapp som lätt lägger ut den resterande texten så att jag slipper swappa sidor som en idiot.

Nä, jag saknar gamla Fz.se och PS3Bloggen.se, där fick jag nyheter presenterade på ett tillfredställande sätt. Varför inte ge mig som konsument av de här sidorna alternativet att välja själv hur jag vill ha sidorna presenterade? Jag vill bara avslutningsvis på förhand ursäkta mig om jag har på någon sida missat den här inställningen och att det faktiskt fungerar. Jag har dock inte hittat den än så upplys mig genast så ber jag om ursäkt till den aktuella sidan.

  Kategorier: Åsikt

  Kommentarer

17 kommentarer to “Spelsiter visar inte nyheter rätt!”

 1. Ina (NG+) den 26 augusti 2010 19:02

  Till EG.se's försvar vill jag säga att vi som jobbar på sajten håller med om det du skriver om kommentarer. Om du är _inloggad_ kan du _ställa in_ så att kommentarerna helt enkelt hamnar under inlägget, men det är sjukt att det inte är så för alla och att det inte ens är förvald inställning.

  Saken är den att vi inte har mer att säga till om än lilla praktikanten på jobbet. EG.se's utseende och funktioner är styrt av modersidan, EG.net. Vill vi ändra något måste det ändras där och på alla andra EG-sidor europa över. Du kan ju tänka dig hur krångligt det är!

  Sen att vi presenterar nyheter som vi gör med rubrik och antingen en beskrivande eller flummig liten text handlar väl helt enkelt om smak. Personligen gillar jag det mycket mer än bloggupplägget 🙂

 2. Aftonstjaerna den 26 augusti 2010 19:07

  Då får jag ta tillbaka det angående kommentarerna på EG.se, skall kolla lite på inställningarna där för så är värdelöst att ha 😉

  Sen som jag inledde inlägget så är jag antagligen väldigt ensam om att föredra bloggupplägget eftersom nästan inga sidor använder sig av det, förutom just bloggar (tack alla underbara bloggar som jag följer istället för nyheter).

 3. Martin den 26 augusti 2010 19:05

  Nukem.se?

 4. Aftonstjaerna den 26 augusti 2010 19:08

  Hamnar i mitt tycke bredvid gamereactor, gamecore och skillpoint eftersom jag föredrar lite mer text, men det är klart mycket bättre än de övriga nämnda sidorna 😉

 5. EmmyZ den 26 augusti 2010 19:19

  Antar att du är ute efter ett upplägg som ser lite mer ut som spelbloggen.se?

  Men jag förstår hur du menar. Jag tror helt enkelt att vi blir allt mer vana vid att få nyheter presenterade i bloggform, och då blir det svårt att gå tillbaka till att bara se rubriker. Det där är ju (väl?) en trend som ändrar sig hela tiden på spelsajter och på vanliga onlinetidningar. Ett tag ska man bara ha rubriker, sen ska det vara sammanfattningar, sen ska det vara tvåspalt och sen enspalt.

  Tyvärr får jag säga att Level7 också har rubriksystemet, som alla andra.

 6. Aftonstjaerna den 26 augusti 2010 19:24

  Ja nu skäms jag nästan över att ha missat level7.nu som jag ändå har i mina bokmärken 😛 Men ja, den hade också placerat sig i vad jag tycker "fel" fack.

  Det är säkert som du säger en trend som är som allt annat. Och då är det väl jag som är bakåtsträvaren i den här trenden eftersom jag verkligen inte kan gå vidare och släppa bloggupplägget på spelnyheter. Jag får helt enkelt hoppas att det är en trend som snart går över eller åtminstone ger mig valet som läsare på vilket sätt jag vill få mina nyheter presenterade.

  Det är tur att RSS finns iaf 😉 Om än lite bökigt om man skall in och kommentera och ha sig.

 7. Familjenspel den 27 augusti 2010 09:43

  Håller helt med dig! Därför har jag övergått helt till att läsa mina nyheter via RSS.. då får man snabbt info om vad artikeln verkligen handlar om!

 8. Sebastian Magnusson den 27 augusti 2010 19:22

  Intressanta tankar där, och även tankar som jag grubblat på de senaste månaderna medan jag planerat lanseringen av Skillpoint.se (och vi får tacka för den åtminstone halvhjärtade elogen 😉 ).

  Designen som vi valde kom sig av att vi mycket riktigt ville ge något lite snyggare och mer attraktivt än bara en lång och tråkig textlista. Samtidigt så blir det också otroligt mycket scrollande om man har hela texterna utsatta, eftersom de flesta "vanliga" spelsajter har otroligt mycket mer inlägg per dag än en blogg.

  Faktum är att jag fortfarande är lite orolig över att många nyheter osv kan "missas" eftersom de så fort pushas ned en förhållandevis lång bit på skärmen. Någon form av kompromiss vore förstås att ha hela texterna direkt, men även något litet tt-liknande feed som _bara_ listar rubriker vid sidan av, för den som enklare vill ha överblick över vad som skett nyligen. Ingenting som gick att passa in i just vår design dock.

  Men jag kan också ge dig ett annat svar på frågan varför man ska klicka sig vidare, klicka en extra gång för att komma in på kommentarer och sen klicka sig vidare till sida 2, 3, 4, osv. i långa texter. Pageviews. Ju fler klick, ju mer reklampengar. Money talks.

  Vilket även är varför du inte ser så mycket AJAX som du skulle kunna göra på många sajter, det fuckar upp pageviews. Fast i vårt fall handlar det mer om att det är svårt att koda 😛

 9. Aftonstjaerna den 27 augusti 2010 20:31

  Tack för ett ännu intressantare svar! Intressant att få lite fakta för hur tankarna går i planeringen och byggandet av en spelsite. Klart att jag borde förstått att det var pengarna som styrde klickningarna, tänkte inte på det bara just när jag skrev inlägget, men det är ju självfallet så här i efterhand 😉

  Om vi tar och snackar antal rader istället för tecken så på vissa av era nyheter just nu har ni 2 rader text på första sidan istället för som på vissa 5 rader. 5 rader är ju alltid mer än 2 även och rent designmässigt borde det gå att klämma in 8-10 rader åtminstone? Men vad vet jag 😉

 10. Sebastian Magnusson den 28 augusti 2010 09:07

  Som det fungerar hos just oss i dagsläget så autoklipper systemet efter X tecken, men den försöker alltid göra det vid styckesbyte om det är möjligt av estetiska skäl. Så hur långt det blir på förstasidan beror i mångt och mycket på hur långa och många stycken skribenten i fråga använder, som du säger brukar det landa mellan 2 och 5 rader.

  Mitt personliga estetiska mål är att på i alla fall ett ungefär matcha upp längden på all text med tumbildens höjd. Vilket då också beror på om (den väldigt mycket större) rubriken går över en eller två rader.

  Sen så är pengar inte det allra första vi tänkte på, iom att vi inte har börjat ragga annonsörer ännu. Även om fler pageviews självklart är en trevlig bonus så tror jag inte man vinner i längden på att göra sidor som folk inte vill besöka bara för att maxa antalet visningar per besökare.

  Men jämför du t.ex. en nyhet som http://www.skillpoint.se/nyhet/alla-l%C3%A5tar-i-… så skulle det bli sjukt mycket scrollande på förstasidan om vi postade 10 såna och ett par recensioner varje dag, tror den överväldigande majoriteten läsare bara skulle se max de 2-3 översta innan de tröttnade. Och så vill jag inte ha det.

 11. Toby Lee den 1 september 2010 17:22

  Som Ina skriver har vi inte full kontroll över designen, men du kan läsa hela Eurogamer.se i bloggformat, och då får du en stor del av varje inlägg publicerat. Ser bra ut:
  http://www.eurogamer.se/blog.php

  Det går även att filtrera efter format och liknande, och är väldigt bra.

  Hoppas att det kan vara något!

  Toby Lee,
  Chefredaktör, Eurogamer.se

 12. Aftonstjaerna den 1 september 2010 18:11

  Tack Toby!

  Nu blev genast Eurogamer mer intressant! Så skall det ju se ut 😉

 13. Toby Lee den 1 september 2010 19:30

  Glädjande.

  Tack för shoutouten för PS3bloggen.se också. Det var tider det. Tänk att det bara har gått fyra månader sedan jag stängde sajten 🙂

 14. Ina (NG+) den 1 september 2010 18:26

  Det där visste inte ens jag *skäms*
  Tufft!

 15. Samson den 17 september 2010 12:12

  Jag är helt med dig om nyhetsvisningen. Dock så utnyttjar jag helst RSS för att själv läsa nyheterna – och får således bestämma allt själv.

 16. Samson den 17 september 2010 12:14

  Glömde länka rss:en för GP slarvig som jag är
  http://gameplayer.se/about_rss.php

 17. good coachi den 12 november 2022 19:20

  good coachi

  Spelsiter visar inte nyheter rätt! : Läckström