En måndag i Stockholm

Den allra sista arbetsdagen innan sommarlovet spenderade jag i Stockholm. Det var en underbar dag där jag anlände till hotellet precis i tid till Sverige-Sydkorea. Tänkte först att jag skulle se matchen på någon lokal krog men valde istället att bädda ned mig i sängen och njuta av matchen i all min ensamhet. Det var verkligen det bästa på hela dagen.

Därefter fick jag för mig att ta en promenad på stan. Jag bodde i Hammarby Sjöstad så promenaden till Djurgården var kanske inte helt given. Men då vädret var så sjukt underbart så sprang benen bara iväg under mig. Att bara helt ensam få strosa runt på Djurgården utan något mål eller mening var precis vad jag behövde den här dagen. Kändes lite som att jag hade all tid i världen. Precis som på den gamla tiden då jag bara kunde åka ut mitt i skogen med kameran och bara ta bilder på kottar. Helt utan någon djupare mening, men ack så underbart.

Tanken var senare att jag skulle ta tunnelbanan tillbaka till Hammarby Sjöstad. Men ekonomiska jag tänkte att det kanske inte var värt 44 kronor att få svettas tillsammans med andra stressade stockholmare. Så jag gick. Och jag gick inte närmaste vägen direkt. Någonstans efter Djurgårdsbron fick jag känning på mitt rekord på 44000 steg på en dag. Så jag gick en massa omvägar. Runt hus som jag egentligen inte behövde gå runt. Snurrade två varv i rondellen och så vidare.

Detta höll på att gå riktigt bra. Ändå tills jag passerade 28000 steg. Då tokdog mina begränsade, men ändå rejält kraftfulla benmuskler. Det var som att gå in i en vägg. En vägg med en vallgraven av tjära runt sig. Det tog bara totalt stopp. Men eftersom jag älskar siffror så plågade jag mig runt kvarteret vid hotellet så att jag i alla fall kom över 30000 steg. Så nära 44000, men ändå så sjukt långt borta.

Överlag så var det dock en underbar jobbresa. Jag hann även bli lite halvt starstrucked då jag fick åka hiss med Arrowhead-anställda. Iis har samma uppgång som Arrowhead, men det upptäckte jag först efteråt. Har ju sett bilder från terrassen högst upp i huset och det verkar verkligen vara en sjukt nice arbetsplats. Så med lite blodad tand lämnar jag nu Stockholm. I skrivande stund har jag precis passerat Katrineholm. Om några veckor ska vi ut på bilsemester i Sverige. Ska verkligen hem nu och försöka arbeta in tanken hos övriga familjemedlemmar att åter igen besöka Sveriges huvudstad.

  Kategorier: Bilder

  Kommentarer