Helg igen, melodifestival igen

afterdarkTill Norrköping vänder vi nu våra musikaliska öron. När sju nya utmanare tar sig an Sveriges TV-publik. Det kan inte bli annat än storartad fest i timmarna en och en halv. Personligen har jag tvingats ut till Hunnebo under själva festivalen för att spela Fifa 16 mot några där ute. Men jag antar att arenan har tillgång till storbilds-TV för de som åker ut i kvartsfinalen så att de kan fokusera på det viktiga under kvällen. Nämligen Melodifestivalen! Nu kör vi!

Oscar Zia – Human
Oscar Zia, 19 åringen från Holmeja som gick direkt till final för två år sedan. Tyvärr tror jag att han gör det även den här gången. Det kan nog inte bli mycket mer ointressante dock. Har du inte haft pissepaus under veckan som gått fram tills nu, är det dags att ta den nu!

SaRaha – Kizunguzungu
Är läraren från Vänersborg här för att göra en Marie Lindberg? Ja, kan skrälla till rejält här. Vi håller tummarna!

After Dark – Kom ut som en stjärna
Nej, nej och nej. Nu får det räcka med gamlingar som återkommer. Det gick inte för Herr Nilsson förra veckan och kommer absolut inte att funka idag heller. Roligast har nog After Dark själva. Sista plats!

Lisa Ajax – My Heart Wants Me Dead
Sjuttonåringen från Järfälla som vann Idol 2014. Det var nog året jag la ner att titta på Idol. Inte för att det var sämre än något annat år, utan bara för att jag var tvungen att gå vidare. Kan har varit året jag upptäckte Netflix också, och har aldrig gått tillbaka till skräp-TV. Utgången då? Ja, Idolartister har ju en stor skara groupies så det kan nog bli andra chansen eller bättre här.

Boris René – Put Your Love on Me
Försvarsklippan i Degerfors IF gör en Kevin Walker och drar på sig sångkläderna. Känns som att det kommer en hel del röster från den lilla Värmländska orten. Men inget annat tror vi inte på.

Smilo – Weight of the World
Har tyvärr inget att göra med Evanescence låt med samma titel. Det här tror jag inte är dåligt, men varför samma titlar när man kan välja något annat? Nä, bort!

Swingfly feat. Helena Gutarra – You Carved Your Name
Utan att ha den blekaste antar jag att det här är en typisk Swingfly-låt som alltid är bra. Men kommer den inte att vara helt sjukt bra så kommer det inte räcka här. Jag kommer säkerligen gilla det, men nu har Swingfly fått chansen ett par gånger och gick det inte första gången, som även var den bästa gången, som kommer det inte att funka här. Om inte resten är sopor dvs.

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer