Nyöppning av bloggen

byfjorden

Sådär, då var nog det mesta på plats för att kunna fortsätta att blogga om allt möjligt och lite föräldraledighet. I dag har jag ännu en gång lyckats bli sjuk. Jag skulle tippa på att det är fjärde eller femte gången under en månad. Så nej, bilden ovan är inte dagsfärsk utan den tog jag på promenaden i stan som jag gjorde i går. Jag har kommit på en liten nackdel med att publicera större bilder på bloggen. De måste ju vara sjukt skarpa för att det inte ska se illa ut. Jag minns när jag postade bilder i början av bloggens liv, de var på 360 x 240 i storlek i jämförelse med dessa som är 1800 x 1000 på ett ungefär. Men samtidigt så kanske det triggar mig att använda min systemkamera som har legat i dvala större delen av tiden jag haft den egentligen. För någonstans efter att jag köpte den så tröttnade jag lite på att ta kort. Aja, får hoppas på en nytändning nu då.

I övrigt så håller jag även på med att fixa i ordning Anna och Mias blogg. Den bloggen har verkligen vuxit till ett monster de senaste åren. Vi snackar lite drygt 45000 bilder som jag ska flytta över från en server till en annan. Därefter ska alla inlägg, kommentarer osv exporteras och importeras utan att någonting händer med den 12 mb stora zippade sql-filen. Ja, 12 mb kanske inte är så mycket men när den är zippad och det är ren text i den så snackar vi rejäla mängder data. Jag hoppas att detta ska vara klart någonting i helgen, men tills dess, håll ut!

  Kategorier: Bilder, Hemsidan

  Kommentarer

7 kommentarer to “Nyöppning av bloggen”

 1. Ulla Läckström den 3 oktober 2014 20:31

  Vilken vacker bild

 2. Mia Marklund den 3 oktober 2014 20:43

  Kallar du vår blogg för monster :p

 3. Mia Marklund den 3 oktober 2014 20:50

  Mia Marklund liked this on Facebook.

 4. Ulla Läckström den 3 oktober 2014 20:50

  Ulla Läckström liked this on Facebook.

 5. Stig Marklund den 3 oktober 2014 21:43

  Stig Marklund liked this on Facebook.

 6. Anna Läckström den 3 oktober 2014 21:43

  Anna Läckström liked this on Facebook.

 7. Maria Helldin Jerkhag den 3 oktober 2014 22:44

  Maria Helldin Jerkhag liked this on Facebook.