Melodifestivalen i Örnsköldsvik

Screenshot 2014-02-21 17.51.55

Nu börjar det dra ihop sig till final. Det ska snart avgöras vem som har den bästa sångrösten i Sverige. Jag har nog inte varit så här pepp sedan, ja, VM 94, minuterna innan semifinalen mot Brasilien. Med en glädje av när sista finalplatsen uppenbarar sig för mig som får Ravelliräddningen i kvarten att blekna. Det här mina vänner är sista delfinalen i Melodifestivalen 2014! Bänka er!

För nu blir det inget mer förrän, ja nästa vecka då vi får se alla förlorarna igen och nästa vecka igen då vi får se vinnarna igen. Och inte att förglömma, veckorna där efter då TV sänder samtliga länders bidrag med kommentarer efter varje låt och röstning även där. Ja, och sen även semifinaler och finaler i Danmark förstås. Ja, och sedan på diverse köpcentrum under hela sommaren och radio lika länge…

1. Alcazar – Blame It On The Disco

Det är Alcazar så jag menar, vad kan gå fel? Jo, allt kan givetvis gå fel och det har vi sett tidigare iår när erkända schlagerartister åker ut som på löpande band.

2. I.D.A – Fight Me If You Dare

En gammal deltagare i Fame Factory! Här kan det svänga rejält vill jag lova!

3. Janet Leon – Hollow

Född 1990 och har ändå varit aktiv sedan 2003. Var även med i Melodifestivalen förra året, men det är inget jag kommer ihåg. Och det säger väl en del om hur det är kan bli.

4. Ammotrack – Raise Your Hands

Hårdrock! Ja tack! Här lovas vi till och med något som vi aldrig tidigare har sett! Undrar om medlemmarna verkligen har renskrapat youtube tillräckligt för att kunna lova något sådant. Jag håller givetvis en extra tumme för att det här blir riktigt bra.

5. Josef Johansson – Hela natten

En blandning av R. Kelly och Enya säger Josef. Ja, jag hoppas att det är den musikaliska delen av R. Kelly som han snackar om. Kan bli bra, kan även ramla ner på en sista plats.

6. Linda Bengtzing – Ta mig 

Vi vet redan hur det kommer att låta. Linda är som en Beckfilm. Tar aldrig slut, återkommer jämt och är förutsebar. Nu behöver inte detta innebära att det är dåligt bara för det. Men här tippar jag på en femteplats.

7. Ellinore Holmer – En himmelsk sång

Kvällens största ”-Jag har inte en aning”. För jag har verkligen inte en aning. Bara därför kan det gå tillräckligt bra för andra chansen.

8. Anton Ewald – Natural

Se Linda Bengtzing.

 

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer