Melodifestivalen i Linköping

melpant

Om vi ska försöka att vara lite seriösa nu. Vem var det som myntade uttrycket ”mello”? Mina första tankar går direkt till ett gäng dagisbarn(ursäkta Anna, men nu snackar vi före 98) som snackar om mellanmål. Här sitter alltså dessa dagisbarn(förtydligande: som gick på dagis(daghem) innan förskolan fick sin läroplan 98) och i vuxen ålder fortsätter att använda ordet mello fast nu har betydelsen bytts till Melodifestivalen. Jag ser stora dekaler där ”Mello” trycks upp, det görs TV-reklam med ”Mello” överallt. Då har alltså ändå en professionell reklambyrå hyrts in och några av dessa välbetalda personer har tyckt att ordet från deras dagistid, mello, rullade bra i munnen och återanvände det. Jag tänker mig en revolution av nya ord välla ut bland reklambyråer över landet. Senaste är att ha en fast anställd på den lokala förskolan bara för att snappa upp det senaste inneordet att vara först med.

Nog med detta, nu ska vi se vad vi har att se framemot under morgondagen. Själv åker jag ut till Kungshamn för att spela Fifaturnering, men vi är i alla fall två stycken som tänker dra på högsta volym när Sanna Nielsen går upp på scen.

1. J.E.M – Love trigger

Okey, här är det ytterligare någon som har lekt lite med bokstäverna. Är detta då ett svenskt R.E.M? Nej, det är det inte, men det kan vara en lite skrällvarning. Dancelåtar har en förmåga att sätta sig. Vi kan ju alltid hoppas.

2. The Refreshments – Hallalujah Till Andra chansen

Ojoj, det här har vi nog aldrig sett tidigare i Melodifestivalen. Har hört att de ska dra upp en bil på scenen! Det här är nog inget för mig, men kan gå vidare bara på namnet.

3. Manda – Glow

Ok, här är ett nytt stjärnskott. En youtubegoogling ger mig en röst som är ganska likt Rihanna. Nu vet vi ju att det är skillnad på inspelat och live. Svårt kort, kan gå, kan floppa.

4. Panetoz – Efter solsken Till final

Jag ser framför mig scenen ur Henriks svensexefilm direkt jag hör något om Panetoz, och jag ler varje gång. Det här är givetvis en direktplats i Globen.

5. Pink Pistols – I am somebody

Ok, här ger verkligen inte ens en youtubegoogling något mer än ett par personer som dansar kring en stolpe till jullåtar. Det ryktas om eurodance och det är ju alltid välkommet.

6. Sanna Nielsen – Undo Till final

Ok, här har vi då Sanna igen! Kommer självklart att gå vidare, kanske via andra chansen, men vidare till Globen går låten ändå. Men är det så roligt? Jag gillar ju nya artister som man inte känner till sedan innan. Och där platsar verkligen inte Sanna in.

7. Little Great Things – Set yourself free

Ok, här har vi två av Nanne Grönvalls ungar. Ni vet hon som hade en låt för ett tag sedan där alla rim rimmade på samma sak. Håll om mig, släpp inte taget om mig, om mig osv hundra gånger mer om mig. Det här däremot tror jag kan bli betydligt bättre. Det säger iofs inte så mycket, men det här kan gå till Globen som en skräll eller till andra chansen i alla fall. Jag håller på dom!

8. Martin Stenmarck – När änglarna går hem Till Andra chansen

Martin gjorde ju succe för ett par år sedan med Las Vegas. Alla fullständigt älskade den här låten och den vann relativt överlägset över andra låtar. Övriga Europa förstod dock aldrig varför vi sjöng om en amerikansk stad. Nu är han tillbaka, men jag tror inte han har något att hämta här. Går han vidare är det på ren igenkänning. Men jag tror nog att Las Vegas ligger som en last för tung för honom att bära i det här forumet.

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer