Årets första spel avklarat

Screenshot 2014-01-13 14.44.52

Och det kanske inte är ett spel som nödvändigtvis släppts i år. För är det något som jag ganska ofta gör så är det att spela gamla spel. Mitt årliga spelande av Doom/Quake är ju ett sådant lysande exempel. Men nu är det ändå ett relativt nytt spel som jag har dragit igenom, nämligen Tomb Raider.

Första gången jag spelade Tomb Raider så var titeln exakt detsamma som det är nu. Bara Tomb Raider. På den tiden så satt jag och pillade ganska mycket med mitt Voodoo 2-kort och försökte patcha in 3DFX-patchar på alla spel jag hade. När jag väl hade fått in det på Tomb Raider såg det helt sjukt vackert ut. Så mjukt och flytande. Därefter blev det Tomb Raider 2 på Playstation vilket var ett ännu bättre spel än ettan. Nu har det gått ett antal år och ett antal Tomb Raider har kommit och gått. Inget har dock levt upp till tvåans tighta kontroller och spänning. Inte förrän förra året.

Dagens Tomb Raider har verkligen allt som krävs för att jag ska gilla ett spel. Bra grafik och bra spelkänsla. Det är någon story här också där man har fastnat på en ö och försöker komma därifrån. Men den är som vanligt i spel helt överflödig och onödig. Samtidigt är den inte i vägen och förstör, så det är helt ok att den finns där.

Jag gillar det linjära upplägget som spelet innehar. Man slipper att springa runt och göra en massa uppdrag och samla på fjärilar och gud vet allt vad det är i dagens openworld-spel. Charmen med att springa runt fritt på en stor karta försvann någonstans mellan Delta Force och Crysis. Far Cry kan ha varit det sista spelet där det gjordes värdigt.

För er som gillar äventyrsspel kan jag inte annat än att rekommendera det här spelet. Köpte ni det på Steamrean fanns det för dryga 70 kronor så då är det bara att slå till när det kommer under nästa rea.

  Kategorier: PC

  Kommentarer

3 kommentarer to “Årets första spel avklarat”

 1. Johan den 13 januari 2014 17:51

  Det är så härligt att läsa att jag inte är ensam om mina prioriteringar angående spel. Grafik, spelmekanik och känslan. Storyn är för mig är ofta helt oviktigt.

  Jag minns när jag vann Tomb Raider av PC Gamer. Satt precis som du och imponerades av spelet med hjälp av ett Voodoo2.

 2. Robert den 14 januari 2014 17:21

  Håller med. Ett spel som håller lika hög klass som Unchartedserien. En nytändning för Lara.

 3. Aftonstjaerna den 15 januari 2014 10:20

  Ja, riktigt kul att originalet har återigen tagit kommandot. Synd att inte samma skedde i fallet MoHaa vs CoD… Nu vet vi iaf att det är fullt möjligt!