Melodifestivalen 2013 – Del 2

cansDå ska vi se vad som har hänt i melodifestivalens förlovade land. Vi kan läsa skandalrubriker på Aftonbladet om hur SVT och artisterna (läs: skivbolagen) rasar över att folket har mage att lägga ut de två vinnarbidragen från deltävling 1 INNAN den stora finalen om 4 veckor. Det här är givetvis helt vansinnigt tycker stackarna som får gratis reklam för deras låt och antagligen mer fans på köpet. Att sedan regeln finns kvar om att man inte får lyssna på låtarna igen är för mig en smula konstigt. Den uppkom typ någon gång innan videobandspelarna fick inspelningsfunktion och långt innan Youtube. Nä, kom med i matchen nu SVT!

Nu ska vi dock se vad som kommer att vara populärast på Youtube den kommande veckan. Nämligen lördagens uppställning av förväntansfulla artister.

1. Anton Ewald – Begging

Då ska vi se, vem är då det här? Han verkar vara mest känd som en av lysrörsdansarna bakom Danny förra året. Ok, ja men det borde ju räcka! Med vår käre Fredrik Kempe i bakhasorna kan det här gå långt. Denna veckans bubblare som kan slå!

2. Felicia Olsson – Make Me No. 1

Den enda av veckans artister som inte har en egen sida på Wikipedia. Eftersom Ingela Pling Forsman står bakom texten bör detta inte bli så bra. Ballader har också en tendens att floppa. Nä, detta tror jag inte alls på.

3. Joacim Cans – Annelie

Ok, min personliga favorit bland deltagarna. Har egentligen inte så mycket mer att säga. Vinst i Göteborg!

4. Swedish House Wives – On Top Of The World

Ok, coolt med SHM här på melodifestivalen! Eller vänta lite nu, nä, den där Pernilla Wahlgren känner jag allt igen! Nä, det här är ett typiskt andra chansen-bidrag som känns mest som om det kan bli en liten pinsam flört med förra årets stora hype.

5. Erik Segerstedt & Tone Damli – Hello Goodbye

Ja det här kan bli något tror jag absolut. Allt hänger på hur Banankillens fans röstar. Helt klart vidare till andra chansen.

6. Louise Hoffsten – Only The Dead Fish Follow The Stream

Louise minns jag hade en bra låt någon gång under 90-talet. Det känns som en artist som kommer tillbaka och försöker göra allt för att förstöra de sista bra minnena man har av henne. Jag hoppas jag har fel, men detta kommer inte sluta väl.

7. Rikard Wolff – En förlorad sommar

Lagom till Sean Banan kommer då veckans kissepaus. Passa på nu så att du inte missar Bananmannens framträdande. Men eftersom att det är just Rickard och ingen annan okänd artist kommer bidraget ändå kunna ta sig till femte plats. Alltså precis så nära man kan komma utan att få sjunga låten en gång till om några veckor.

8. Sean Banan – Copacabanana

Självklart en finalist direkt! Enda hotet kan vara Anton som går ut först, men det kommer att bli en jämn kamp. Bananen eller Anton! hmm, på lördag vet vi!

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer

3 kommentarer to “Melodifestivalen 2013 – Del 2”

  1. Andreas Ragnestål på Facebook den 7 februari 2013 15:03

    Veckans höjdpunkt att läsa detta!

  2. Roberth Läckström på Facebook den 7 februari 2013 15:20

    haha 😉

  3. Roberth Läckström på Facebook den 7 februari 2013 15:20

    Dags att öppna upp din blogg med lite tankar också?