Årets spel–plats nr 2

un6

The book of unwritten tales kom från absolut ingenstans och gjorde mig helt hänförd. Jag har redan fått slut på superlativ för att kunna beskriva det här spelet rättvist. Det finns ingen text, ingen bild, ingenting som kan göra det här spelet rättvisa, annat än att själv spela det. Och det finns verkligen ingen ursäkt att inte spela det heller.

För oavsett om du är konsolförespråkare nummer ett så har du antagligen någon gammal PC eller Mac liggandes, undanstoppad för att du skäms för den. Ta fram den med en gång och köp bara! Bara köp! Det kräver ingen monsterdator alls.

Jag har tidigare nämnt likheterna med världens bästa äventyrsspel, Day of the tentacle och säger det bara en gång till. The book of unwritten tales tangerar allt som det nu nästan 20-år gamla Lucas Arts-spelet gjorde.

Och det bästa av allt är ju att det ändå är anpassat för oss som lever och spelar nu. Vi snackar inga ologiska pussel som man fastnar på i veckor. Här är det logiken själv som råder. Ja, något tokigt finns det ju givetvis kvar. Det blir heller aldrig den där musjakten efter objekt att integrera med. Med en enkel knapptryckning markeras alla objekt som du kan leka med.

Jag har så mycket mer att säga om det här spelet, men jag känner att oavsett vad jag säger kommer tyvärr inte ens 1 % av er som läser det att ge det en chans. Och då tror jag ändå att ni som bemödar er med att läsa den här “pc-bloggen” har större potential än gemene konsolgamer att verkligen ta till er ett sådant här fantastiskt spel. Jag hoppas och håller tummarna! För bättre än så här blir det inte i den här genren!

  Kategorier: Årets spel, PC

  Kommentarer

20 kommentarer to “Årets spel–plats nr 2”

 1. Ibearman den 22 december 2011 08:17

  Jag ska verkligen ge detta spelet en chans för jag tror det kommer vara underbart. Hittade det på Cdon.se för 269 kr och det ser jag som ett fint pris att betala för det du säger är så grymt bra. Om det nu inte är så bra som du säger så kommer jag lämna en argsint kommentar i din blogg. heheh =)

 2. Aftonstjaerna den 22 december 2011 16:27

  Jag är inte orolig för några arga kommentarer när det gäller det här spelet 😉 So bring it on! 😛

 3. slashdoublejump den 22 december 2011 09:33

  Har hört gott om det här spelet, bland annat att huvudkaraktären är otroligt charmig och att humorn ska vara spot on. Planerar att ta itu med det så fort jag fått undan lite från min backlog. Bra skrivet och bra belyst.

 4. Aftonstjaerna den 22 december 2011 16:27

  Tackar! Jo det bara osar charm över hela spelet 😉

 5. Holmberg den 22 december 2011 09:37

  Ja du och Tove har ju redan övertalat mig till ett köp iaf. Ska bli intressant att ta itu med efter nyår.

  Ibearman : Det går att köpa för 220kr på Gamersgate.com

 6. Aftonstjaerna den 22 december 2011 16:28

  Perfekt januarispel! Fast när jag tänker efter är det perfekt februarispel oxå, och marsspel, och aprilspel, och…. ja 😉

 7. Frances den 22 december 2011 09:57

  Jag har hört Tove på radiogamer prata om detta spel. Det är nästan ett måste att testa nu tror jag om du också diggar det så pass mycket. Uch min skämshög bara växer och växer…

 8. Aftonstjaerna den 22 december 2011 16:28

  Äh, skit i skämshögen, lägg detta överst så löser det alla problem 😉

 9. Quid den 22 december 2011 10:42

  Ännu ett spel jag har missat helt, tack för tipset! 🙂

 10. Aftonstjaerna den 22 december 2011 16:30

  Varsegod! 😉

 11. NuYu den 22 december 2011 11:03

  Låter fantastiskt. Läste om det när du skrev om det förut men ska erkännas att då kollade jag inte upp det mer ordentligt. Tyvärr verkar spelet vara för avancerat för min dator, åtminstone i det skick den är i nu. Men ska ladda ner demot och testa för säkerhets skull.

  Spelet kostar 175 kronor på den officiella hemsidan. Just nu är det nämligen specialpris så plocka upp det så fort ni kan. http://bout.kingart-games.com/index.html

  För övrigt borde alla som är intresserade av peka-klicka spela Gemini Rue.

 12. Aftonstjaerna den 22 december 2011 16:30

  Jag håller tummarna att det funkar! Du får gärna återkoppla med dina specar och om det funkar på den 😉

 13. NuYu den 23 december 2011 01:35

  Jag har testat demot och det funkade bra, tog ett tag att få igång men sen flöt det på. Kör med AMD Turion 2,0 GHz dual-core processor, 3 gig RAM och Vista. Så har någon liknande skit bör det fungera.

  Jag gillade det jag testade också. Kommer troligtvis köpa det längre fram när jag återigen sitter med enbart datorn. Nu när jag är hemma där konsolerna är tänker jag beta av den hög jag köpt på mig under senaste halvåret istället.

 14. Spel-Malmer den 22 december 2011 11:21

  Ingen Mac-version det här året dock.

 15. Aftonstjaerna den 22 december 2011 16:30

  Något för GOTY12 då med andra ord 😉

 16. Tove Bengtsson den 22 december 2011 14:10

  Vad lycklig jag blir att du har denna pärla på andraplatsen! Jag kan bara instämma, det finns inget bättre i peka-klicka-genren att spela i år (eller de typ senaste 10-15 åren för den delen). Dessutom är det ett väldigt skönt avbrott från alla uppföljare och blockbusters som har dominerat under hösten.

  Dessutom är det värt att spela enbart för Wilbur. Han är världens bästa gnom.

 17. Aftonstjaerna den 22 december 2011 16:38

  Kan inte annat än att hålla med dig! Helt outstanding!

 18. NuYu den 22 december 2011 17:26

  Gemini Rue?
  To the Moon?
  Crime Zone (om det räknas)?

  Fast jag har ju inte spelat Unwritten Tales än, men där har du några fina utmanare.

 19. Ina den 22 december 2011 15:02

  Aha! Du lyckades i år igen!
  Ännu ett av dina gotyspel jag kommer att köpa tack vare dina texter. Hehu! 😉

 20. Aftonstjaerna den 22 december 2011 16:39

  Härligt! Var lite orolig att jag skulle göra dig besviken med min topp5 lista 😉