Årets spel–Plats nr 4

Star-Wars-The-Old-Republic

Det släpps I dag, så vad vore mer passande än att placera Star Wars – The Old Republic på plats nummer fyra över årets bästa spel? Jag har nog hunnit spela det lite drygt 20 timmar vilket är längre än många andra spel som släpps och tar slut någonstans vid 8 timmar.

The Old Republic är precis det spelet som jag kände att jag behövde efter att ha dragit runt I Skyrims tomma landskap i nästan 30 timmar. Jag behövde ett spel där det fanns liv, där sakerna jag utförde betydde något. Av någon anledning fick jag aldrig den känslan i Skyrim.

Jag spelar som en Jedi Consular och använder mig av både lightsabers och magi för att ta sönder mina fiender. Jag älskar det! Det riktigt fina med The Old Republic är att det egentligen känns som ett singleplayerspel fast det ändå är ett Massivt onlinespel. Jag har sedan min dotter kom till världen inte riktigt haft den tiden jag en gång hade när man satt och raidade i World of Warcraft. Men jag har ändå saknat känslan av att få vara med om något större. Något som jag inte känner mig instängd i.

Hela spelet andas atmosfär. Det spelas klassisk Star Wars-musik I mina hörlurar när jag går till anfall. Och världarna som målas upp framför mina ögon är estetiskt mycket tilltalande. Jag vet dock inte hur länge jag kommer att spela det här spelet, men om jag bara så kör det I typ tre månader och hinner få lite drygt 100 timmar i det så har det lätt gjort sig värt de pengarna månadskostnaden kostar. För det är väl ändå så man räknar? Spelad timme per krona? Ja, för då är de allra flesta MMORPG’n de absolut bästa för din ekonomi! Så har du bara en dator där hemma, testa, njut, och förlora dig i den magiska Star Wars-världen, eller, var det inte Stjärnornas Krig det hette?

  Kategorier: Årets spel, PC

  Kommentarer

8 kommentarer to “Årets spel–Plats nr 4”

 1. Holmberg den 20 december 2011 09:53

  Är ju som du vet splittrad till det här. Det verkar ju bättre än vanliga MMOs… samtidigt så är det ju fortfarande ett MMO…

  Jag får väl testa sen när det går Free2Play om ett halvår 🙂

 2. Aftonstjaerna den 20 december 2011 10:30

  Äh, det är ett singleplayerspel med multi-co-op-läge 😉

 3. Robert den 20 december 2011 11:16

  Jag vill verkligen ha det här spelet, men månadsavgifter får mig verkligen att backa. De förstör min budget för resterande spel som jag vill inhandla, och trots diskussionen kring att pengarna pehövs för server-underhåll så tycker jag inte att det är värt den summan. Nepp, kommer nog bara spela det om der blir f2p. 🙁 ……….. tyvär :'(

 4. Frances den 20 december 2011 11:22

  Är MMO-beroende! Om jag skulle testa spelet skulle jag förstöra mitt liv. 🙁

  Men jag tror dig och jag tror att detta kommer slå WoW på fingrarna. GOOD RIDDANCE! (önsketänkande)

 5. Sebastian den 20 december 2011 15:00

  DET ÄR INTE MAGI, DET ÄR THE FORCE, VAFAN, SKÄRP DIG!!!!

  😛

  Jag gillade SWTOR, även om jag tycker att det är lite synd att stridssystemet inte var i närheten av lika bra som i Biowares andra titlar. Jag vet inte, kanske är det "MMO-enligt" eller något, men jag var inte alltför förtjust i det. Det dög, men inte mycket mer än så.

  Resten av spelet, dock … Åh-hå-hå. 🙂

 6. Jonas Andreasson den 20 december 2011 15:09

  Bra val! Får mitt spel på julafton och hoppas att det är riktigt bra. Har inte kört ett MMO sen vanilla WoW. Ska bli riktigt spännande!

 7. Mattias den 20 december 2011 15:43

  Efter betan kände jag att det inte var så imponerande. Miljöerna kändes tafatta och jag trodde att alla dessa dialoger skulle bara bli dryga. Fast nu har jag köpt det och kommit en bra bit längre än vad jag gjorde i betan och jag har riktigt kul! Dialogern och cut-scenerna ger helt annat liv och man lever sig verkligen i questandet (när gjorde man det senast i ett mmo?) och karaktärsbyggandet känns gediget!

  Nu är min fråga. Vilken server spelar du på och kör du seriöst i guild och allt? Jag letar efter någostans att höra hemma och det är kul att spela med andra. Jag o min medskribent Danijel försökte samla ihop lite folk som spelade det på twitter, men responsen va låg.

 8. Ina den 20 december 2011 16:33

  Hade omfamnat det här med glädje om det inte byggde på samma grund som WoW. Jag är verkligen trött på den typen av spel efter ett par år med WoW. Hade det varit gratis hade jag testat, kanske slöspelat lite med twitter/blogg-folket och så, men med den grunden PLUS månadskostnad… nä. sorry TOR, ingen kärlek från mig 🙁

  Hoppas det håller i längden för er som diggar det 🙂