Årets spel–Plats nr 5

orcs-must-die-revealed-20110223052014234

Då var det äntligen dags att sammanfatta 2011 års bästa spel. Och vilket år det har varit! Klart mycket bättre än vad 2010 hade att erbjuda oss. Det är till och med så att de spelen som hamnar utanför årets lista var mycket bättre än föregående års spel. Ja, bortsett från Settlers 7 som höll 2011-års kvalitet.

Spelet jag placerar på plats nummer fem är Orcs Must Die! Det är egentligen ett vanligt Tower Defense-spel men ändå inte. Det är egenligen det spelet jag hade förväntat mig att Dungeon Defenders skulle bli, när det skulle släppas för ett år sedan men därefter blev försenade pga konsolversionen inte var färdig i tid.

Det här är för Tower Defense-spelen vad BattleZone 2 var för RTS-spelen. Alltså ett strategispel där jag får vara med inne i spelet. Alla fällor sätter man ut i tredjeperson, och efter varje avklarad bana får man nya fällor att leka med. Men inte nog med det, man får även nöjet att själv springa runt och skjuta och slå på alla anfallande orcer.

Fällorna man får är sjukt fantasifulla och roliga att sätta ut. Man riktigt springer runt på banorna och planerar hur man ska sätta ut fällor som katapulterar orcer rakt ut I ett lavahav. Och det är minst lika roligt att ställa sig på en avsats lite längre bort och därefter begrunda hur de stackarna helt handfallet flyger rakt ner i lavan!

Det här är inte bara årets bästa tower defense-spel, det här är tidernas bästa tower defense-spel. Och då räknar jag även med det fantastiska spelet, med den fantasifulla titeln “Tower Defense” som finns att spela gratis på Kongregate. Bara köp!

  Kategorier: Årets spel, PC

  Kommentarer

10 kommentarer to “Årets spel–Plats nr 5”

 1. Ina den 30 november 1999 01:00

  Gav detta till min sambo som i princip sträckspelade det. Köpte det till mig själv också men har inte hunnit testa. Det verkar dock mycket åsm! 😀

  Jag har stora förhoppningar på din lista, se nu till att inte göra mig besviken! 😉
  Börjar fint!

 2. Aftonstjaerna den 19 december 2011 21:22

  Det är det! Men oj vilka förväntningar du sätter på mig nu! 😛 Jag vill ju inte göra någon besviken, hmm 😉

 3. Quid den 19 december 2011 09:57

  Det här verkar ju helt grymt! Måste bara testa det, tack för tipset! 🙂

 4. Aftonstjaerna den 19 december 2011 21:22

  Varsegod! Ta en break i SWTOR och kör en bana åt gången!

 5. Holmberg den 19 december 2011 15:34

  Låter ju lovande att du håller det som det bästa Tower Defense spelet. Jag köpte det för en 2 veckor sedan men har inte hunnit spelade det än. Testade demot på Onlive dock och det verkar ju riktigt bra.

  Själv håller jag Defense Grid som bästa Tower Defense.. ska bli spännande att se om det här toppar det. 🙂

 6. Aftonstjaerna den 19 december 2011 21:23

  Aha, nä, bättre än Defense Grid är det helt klart! Enligt mig iaf! 😉

 7. ohcean den 19 december 2011 19:14

  Har haft ögonen på det här ett tag. Får se ifall det blir ett framtida köp.

 8. Aftonstjaerna den 19 december 2011 21:23

  Verkar vara rea på Steam nu enligt slashdoublejump ! Köp nu, fundera sen 😉

 9. slashdoublejump den 19 december 2011 20:54

  Såg att Steam har en rea på det här spelet nu. Är det värt 35 kr? ;D Ska ge det ett försök, bra skrivet.

 10. Aftonstjaerna den 19 december 2011 21:24

  Lätt värt! Fundera inte, bara köp!