Årets bästa grafik

witcher2201105311711370

Den här kategorin är egentligen ganska orättvis mot alla andra spel än The Witcher 2. Som jag ser det så finns det The Witcher 2 absolut längst upp på grafiktronen, inte bara i år, utan samtliga år, någonsin! Därefter finns det absolut ingenting, och efter det är det ett sjukt långt hopp innan det kommer ingenting igen. Sedan efter det börjar “tvåan” sega sig in och se lite sådär halvdant ut. Allt är givetvis relativt. Har man inte upplevt The Witcher 2 i dess fulla grafikexplosion så är man lyckligt ovetande och tycker att spel som Crysis 2, Bulletstorm osv är snygga. Och kanske skulle det vara bäst för mig också?

Jag är ju en riktig sucker för snygg grafik, och genom att ha spelat det här spelet blir alla andra spel bara som en axelryckning. Jag hade nog helst varit ovetande om att det gick att göra spel som såg ut så här. Men, så tänker jag att nä, jag kan ju bara gå in och spela det igen. För det finns ju så sjukt mycket att göra i det här spelet att det känns som nytt varje gång man spelar det.

Jag brukar dela upp grafik i två delar. Dels är det den tekniska biten, dels är det den estetiska biten. Det är bland annat därför jag fortfarande värderar World of Warcraft som ett av de snyggare spelen någonsin, rent estetiskt. Men mot The Witcher 2 har inget annat spel en chans även om de så bara ställer upp en en av mina två små delar.

Du har den lummiga skogen där träden riktigt vrider sig i vinden, du har de stora vidderna där du kan kika ut över landskapet och bara tappa hakan av allt läckert som målas upp framför dina ögon.

Det var ju snack om att det skulle komma en konsolportning av det här spelet också. Jag hoppas dock att dom väntar kanske två generationer så att de stackars konsolerna orkar med. För visst är det ett sjukt bra spel även om det bara skulle se ut som typ Skyrim. Men, njae, det kanske i och för sig bara är jag som är så när det gäller snygg grafik. Så är det nog, glöm det här stycket!

Och så var det då det här med en andra plats. Alltså, som ni förstår av min text här ovan så finns det ingen andraplats i den här genren i år. Det finns heller ingen tredjeplats. Så, vem försöker jag egentligen lura? Ni får helt enkelt leta vidare på någon av de här andra bloggarna nedanför för att hitta de spelen som skulle kanske skulle kunna platsa på plats… 12, 13?

  Kategorier: Årets spel, PC

  Kommentarer

10 kommentarer to “Årets bästa grafik”

 1. Sebastian den 2 december 2011 08:05

  Kul att man lade in en beställning på Witcher 2 för några dagar sedan. 🙂

  Men BF3, då? Med tanke på att du är PC-spelare och PC-versionen av spelet har höjts till grafikskyarna, är jag lite förvånad. Kanske inte över att det inte vinner – jag har hört fantastiska saker om Witcher 2 också – men att den skulle vara så fruktansvärt långt bakom.

 2. Aftonstjaerna den 2 december 2011 08:59

  Jag vet inte riktigt varför BF3 har höjts mot grafikskyarna så mycket som det har gjort. Jag tycker inte det är mycket snyggare än Bad Company 2 var. Alltså, allt i relation mot annat, det är ju givetvis snyggt fortfarande, men det är ju när man jämför det bleknar 😉

 3. ackreman den 2 december 2011 08:11

  Vass text, är en konsolmänniska så snygg grafik för mig är typ Gears of War 3.

  ”Har man inte upplevt The Witcher 2 i dess fulla grafikexplosion så är man lyckligt ovetande och tycker att spel som Crysis 2, Bulletstorm osv är snygga.” underbart beskrivet 😀

 4. Aftonstjaerna den 2 december 2011 09:00

  Tack! 😉

  Jo, och som sagt, ibland önskar jag att jag vore lyckligt ovetande! Men som så ofta, spelkänslan är ju det som är det viktigaste i spelen 😉

 5. Spel-Malmer den 2 december 2011 08:38

  Du har säkert helt rätt.

 6. Aftonstjaerna den 2 december 2011 09:01

  Tack herr Malmer! Det värmer att höra från en som är inne i grafikbranschen 😉

 7. Familjenspel den 2 december 2011 09:59

  Roligt val! Det enda spelet jag önskar att jag haft en bra dator för!

 8. Ina den 2 december 2011 10:55

  Jag minns knappt hur spelet ser ut! Spelade ju bara några timmar precis efter releasen. Vill minnas att jag kanske blev lite besviken på människorna (?) men tyckte att omgivningarna var riktigt bra. Nåt sånt. Hrm. Måste starta upp det och kika igen 😀

  Mitt eget val blir därför nåt HELT annat, nämligen Jamestown. Witcher 2 kommer inte ens i närheten av det 😉

 9. Jonas Andreasson den 2 december 2011 15:05

  Riktigt bra val! Fick dock kasta ut det här schabraket från min mindre bemedlade dator, då det fullständigt fryste hela systemet. Men när jag yppgraderat ska jag spela igen 😉

 10. Holmberg den 2 december 2011 15:08

  Misstänker att The Witcher 2 hade varit mitt val med om jag bara hade spelat det. Förhandsbokade såklart men bestämde mig för att börja om med Witcher 1 först och det har det inte funnits tid för än hehe.

  Bra val iaf!