Duke Nukem Forever

duke-nukem-forever-12

Jag har nu kört igenom det två banor långa, eller kanske korta demot till det mycket efterlängtade? spelet Duke Nukem Forever. Tänkte bara delge er lite vad jag tycker om det här nygamla spelet. Duke Nukem 3D behöver nog knappast någon presentation, men kort och gott älskade jag det när det kom för drygt 15 år sedan. Det var häftigt, modigt och coolt tyckte jag då. Sedan var det helt sjukt underbart i multiplayer med en massa nya funktioner så som bomben med fjärrutlösaren.

Men sen har vi det här pubertala innehållet som Duke drar med sig i hans fotspår. Då när det begav sig var jag just 15 år och var antagligen precis rätt målgrupp för spelet. Men inte ens då tyckte jag att de bitarna tillförde något. Visst, det kändes lite förbjudet, men det var mest jobbigt att behöva titta på allt snusk. Med det sagt så sitter jag nu här igen med årets upplaga av Duke Nukem. Snusket är kvar, men jag har åldrats och är nu 31 år och fortsätter titta på det här. Jag tycker det fortfarande är lika jobbigt att se på det.

Det som jag däremot har fått sedan senast är vetskapen om vad allt det här betyder. Det handlar om den förlegade kvinnosynen som 3D Realms och Gearbox visar upp i och med det här spelet. Jag tycker att Duke trampar över på ett antal ställen under demot redan och har svårt att tänka mig att det kommer att bli mindre i det färdiga spelet. För visst, samtidigt som jag har sett fram emot det här spelet ganska länge nu, drar det mig rejält emot tack vare de här fjanterierna.

Där Bulletstorm ändå gjorde det med glimten i ögat, där Mafia 2 totalt gjorde bort sig, hamnar Duke Nukem, om möjligt ännu längre bort än Mafia 2. Men, jag är kluven, för det känns som att Gearbox försöker ha glimten i ögat, och det funkar på ett antal ställen. Men på vissa ställen går det, som sagt, alldeles för långt.

Om jag bortser från allt snusk i spelet så tyckte jag ändå att det var ett ok spel. Spelkänslan var helt ok, grafiken var något suddig tyckte jag, men ändå helt ok. Givetvis är det mycket nostalgi att få se de gamla fienderna och de gamla vapnen igen. Skulle det inte vara för allt snusk, så skulle nostalgin tillsammans med känslan av att det är ett ok spel göra att det var ett självklart köp. Nu är det inte så längre.

  Kategorier: PC

  Kommentarer

8 kommentarer to “Duke Nukem Forever”

 1. Alex IDV den 8 juni 2011 14:17

  Så, för någon som inte har spelat något Duke Nukem tidigare, och inte tycker snusket är särskilt tilltalande, så är det inget vidare?

 2. Aftonstjaerna den 9 juni 2011 12:38

  Så skulle jag nog sammanfatta det japp!

 3. New Game PLay den 12 juni 2011 04:04

  Spelet är mycket bättre efter 4 timmar. Jag fattar inte riktigt varför alla kommenterar "nude scenes" så mycket. Det är DUKE! Klart att han är som han är, annars skulle han inte heta Duke och jag är glad att scenerna finns i spelet.

  Ett spel ska inte behöva vara politiskt korrekt. Det finns många tjejer som har samma syn på kvinnor som Duke har.

 4. Aftonstjaerna den 12 juni 2011 10:34

  Skillnaden mot Duke Nukem 3D är väl lite att den humorn vände sig till tonåringar, medan humorn i Duke Nukem Forever verkar vara mer riktad mot sexåringar.

  Sen kan man ju diskutera definitionen av många 😉

 5. Internetblogg den 8 juni 2011 14:42

  Personligen så är nog snusket en del utav nostalgin, även om det var långt ifrån det som gjorde spelet. Men tror inte det kommer att vara lika roligt när man har vuxit upp, som vi har gjort nu.

 6. Aftonstjaerna den 9 juni 2011 12:43

  Nä precis, det känns som att man har växt i från det ganska mycket. Men som sagt, det kommer nog bli ett köp, dock ej förstadagsköp för mig del.

 7. Holmberg den 8 juni 2011 22:48

  Jag ska köpa nya Duke Nukem i morgon. Inte för att jag direkt vill, utan snarare för att jag känner att jag måste.

  Jag hoppas iof precis som du skriver att det ska rymmas en bra shooter där någonstans under klyschorna även om jag inte räknar med att det kommer vara samma briljans som Duke 3D ändå bjöd på jämfört med konkurrensen som begav sig då.

  Jag tror dock också att det som var en gimmick då och som gjorde Duke till lite rebell, för 15 år sedan, mest kommer kännas lamt idag.

  Återstår att återkomma med domen sen.

 8. Aftonstjaerna den 9 juni 2011 12:46

  Jag ser framemot att läsa vad du tycker om det!