Dåligt betyg för Monkey Island

Ännu en helg har passerat och ännu en helg där jag varit sjuk. Jag har då passat på att gå igenom lite gamla Datormagazintidningar som är mina absoluta favoriter. Den här helgen fastnade jag lite extra på recensionen av det första Monkey Island. Betyget det fick var nämligen bara 79%! Jag funderar på om spelet har växt medan det blivit retro och att det inte var speciellt bra när det begav sig? Fast faktum var ju att jag spelade det när det begav sig och älskade det redan då. Photo maj 06, 20 39 33  

Jag tyckte bara det var lite anmärkningsvärt att en sådan klassiker någonsin kunde få ett såpass mediokert betyg, vilket 79% ändå får anses vara för det här spelet. Utan att veta det så gissar jag att uppföljaren fick ett betydligt varmare välkomnande och att kanske till och med någon annan som uppskattar ”tramshumorn” i ett av världens roligaste spel någonsin fick recensera det!

  Kategorier: Amiga, Åsikt, PC, Retro, Tidningar

  Kommentarer

7 kommentarer to “Dåligt betyg för Monkey Island”

 1. SpeLinnea den 8 maj 2011 21:37

  Jag förstår inte hur du får ihop 8/10 till ett mediokert betyg? Det är ju bra nära full pott.

 2. Aftonstjaerna den 8 maj 2011 22:04

  79% till ett av världens största spelklassiker någonsin? Jo det tycker jag är ett ganska mediokert betyg. Det borde kunna utläsas som typ "mycket bra" spel. Men att bara kalla Monkey Island, ett mycket bra spel och inte fenomenalt superduperspel är enligt mig ett riktigt bottennapp, eller som jag kallade det, mediokert.

  Andra spel och betyg i samma tidsålder som knappast någon kommer ihåg idag är tex:

  Blue Max 83%
  Demoniak 92%
  Chase HQ2 80%
  Panza Kick boxing 80%
  Chrystals of Arborea 89%

  Men nämner jag Monkey Island så vet alla vad jag snackar om oavsett de spelat det eller inte.

  Skulle jag gå efter ett betyg på ett nytt spel i dag så hade jag lätt köpt ett 8/10-spel. Men nu handlar det om en klassiker, andra klassiker som Quake 1, Doom 1, Hexen, Tie Fighter osv osv ligger uppe vid 94-95% i den betygsskalan, inte nere på 79%. Så nä, jag tycker fortfarande 79% är mediokert för ett spel i Monkey Islands klass 😉

 3. Internetblogg den 13 maj 2011 13:23

  79% är på tok för lågt för det här. Jag tror du har rätt i att någon som inte uppskattade humorn fick recensera det här.

 4. Alex IDV den 13 maj 2011 21:57

  Hmm. Jag skulle nog snarare ha gett The Secret of Monkey Island en si sådär 90%. Att skämten "flippar ur" på det sätt som de gör, kan jag bara se som något positivt.

 5. Aftonstjaerna den 29 maj 2011 09:40

  Ja, någonstans där känns mer "rätt" 😉

 6. Ina den 24 maj 2011 11:04

  79% är på tok för högt ju. Runt 60% är lagom 🙂

 7. Aftonstjaerna den 29 maj 2011 09:40

  haha 😉