Battlezone 2, ett av de bästa!

Jag missade faktiskt första Battlezone helt och hållet. Det var först med andra upplagan som jag kom i kontakt med det här fantastiska spelet. Det släpptes till PC 1999 av Pandemic Studios. Det var något så ovanligt som ett RTS på marknivå. Man var alltså en soldat, eller kanske rättare sagt en major som var med i striderna. Men mellan striderna fick man åka runt i sin bas och bygga både enheter och nya byggnader. Tänk er ett Command and Conquer i förstaperson.

battlezone2_image9

Kanske är det så som vi alla ville att C&C: Renegade skulle bli men inte bli. Missförstå nu inte, jag älskade Renegade, men mer av den anledningen att man fick se alla byggnader som var med i C&C på nära håll. Dess gameplay var högst ordinärt. Battlezone 2 däremot gjorde verkligen allt rätt.

battlezone2_image4

Tyvärr var det här ett av de där spelen som föll lite mellan stolarna och inte sålde speciellt bra. Det är nog därför vi inte har fått sett någon uppföljare ännu. Och vad jag känner till har vi inte heller ens fått sett ett spel som är liknande det här. Men nu med allt vad HD-nysläpp av äldre spel som heller inte sålt bra (läs: Beyond good and evil) så hoppas jag givetvis på en liten uppgradering av det här spelet också!

battlezone2_profilelarge

Det finns en inofficiell patch som skall fixa så att man kan få högre upplösning än de hösta som originalspelet stödde en gång i tiden (1280×1024). Det är väl iofs ändå bättre än den upplösning de flesta moderna konsoler kör med i dag så varför klaga? Jo, eftersom man med PC inte är van att köra något annat än full hd i 60 fps Ler med tungan ute

Har du missat spelet? Synd! Jag har nämligen inte hittat någonstans du kan köpa det online iaf, har inte letat ihjäl mig heller eftersom jag har mitt spel här hemma i säkert förvar. Men jag rekommenderar det starkt! Mycket starkt!

  Kategorier: PC, Retro

  Kommentarer