På lördag smäller det!

Nu på lördag är det då dags för den slutgiltiga smällen. Det är då Sveriges öde avgörs. Kommer vi skicka en förlorare eller en vinnare till Tyskland för att få representera oss? Svaret på den frågan har jag egentligen redan, vi kommer att skicka en förlorare. Och det grundar jag på den enkla anledningen att svenska folket överlag har ganska dålig musiksmak. Så, då var det sagt! Tänkte skriva lite kort om alla finalisterna här så får vi se vad jag tycker om dem nu när man har lyssnat på dem ett antal gånger.

Swingfly är enligt mig och bettingföretagen ute i Europa den låten som har störst chans att kamma hem en fin placering i Tyskland. Låten är en av de bättre Sverige har haft med i finalen under ett par år nu. Tror jag att den kommer att vinna då? Nä, det tror jag tyvärr inte, men jag hoppas!

Danny Saucedo sjunger den mest tjatiga låten jag har hört på mycket, mycket länge. Jag är bara så sjukt trött på den! Och jag har nog bara hört den en enda gång, men sjunger man refrängen 500 gånger under 3 minuter så får man skylla sig själv! Kom sist, snälla!!!

Brolle vill vi heller inte se i Tyskland. Inte för att det är dåligt, men för att det inte är bra. Slår du upp mellanmjölk i ordböckerna om hundra år kommer du se en bild på Brolle.

Sanna Nielsen står i sin bur och försöker se gullig ut. Det ser bara fjantigt ut. Kom ut ur buren!!! Jag såg ett klipp på ABBAs waterloo som dom uppträdde med i Brighton. Det var mer action på scenen då än det är i det här numret. Stå och snurra på en gunga istället för att ta upp vår tid.

The Moniker svänger det rejält om. Jag gillar låter skarpt och har svårt att få den ur huvudet. Kan kanske vinna! Den är tillräckligt udda för att kanske gå bra i Tyskland också, men jag håller fortfarande Swingfly som största favoriten att lyckas där.

Sara Varga sjunger den mest deprimerande låten i år. Snälla, snälla, snälla få inte massa poäng på lördag. Låten må vara fin och ha ett bra budskap, men jag tycker inte att den hör hemma i det här forumet.

Eric Saade är väl förhandsfavoriten till segern. Kommer han till Tyskland kommer vi inte gå vidare från semifinalerna. Inte för att han är dålig, inte för att han har en sämre låt i år, utan enbart för att det försvinner bland all annan musik som inte står ut. Jag har ändå hört den här låten 10 gånger sedan första omgången men kommer inte på just nu hur den går…

Linda Bengtzing sjunger en Bengtzinglåt som låter precis likadan som alla andra Bengtzinglåtar. Gillar man Bengtzing så gillar man det här. Europa gillar inte Bengtzing så låt henne stanna hemma.

Nicke Borg hade jag stora förhoppningar för eftersom jag är ett litet smygbackyard babiesfan. Men jag tyckte inte att låten höll alls. Den kommer inte att vinna i globen heller, så jag behöver inte vara orolig. Synd, jag hade hoppats på honom annars.

Hur kunde Ni rösta den här låten till sjunde plats i en av delfinalerna!!! Lasse Stefans kom för tusan före den här låten!!! Hur sjutton tänkte ni här?!?!? Lyssna och skämmes!

Melody Club–The Hunter
  Kategorier: Schlager

  Kommentarer

2 kommentarer to “På lördag smäller det!”

 1. m1ke micke H den 9 april 2011 11:20

  Tjjeeena ROB!

  Hittade till din blogsida igen och var bara tvungen att säga hur jag för en gång skull håller med dig. Känns som att vi börjar närma varandra när det gäller musiksmak även om jag aldrig kommer tycka Roxette är någe vidare 😉

  Håller helt med om Melody Club..Vad fan hände? Grym låt ju.

 2. Roberth den 9 april 2011 11:34

  Hehe, härligt att höra Micke! Och jag kommer nog aldrig att se Ajrånn Mäjdänn som några husgudar heller 😛 Förutom vissa låtar!

  Nä, Melody Clubs låt var och är ju klart den bästa på länge i melodifestivalsammanhang! Usch för svenska folkets smak!