I morgon är det dags igen!

Och som vi har längtat nu efter de två första fälten. Vi är nu alltså mitt i smeten. Mitt i händelsernas centrum. Vi snackar lika många låtar kvar som vi hört. Vi kan alltså förvänta oss minst lika många fantastiska ballader och helt sjuka covers som vi hittills har hört. Jag skall lite kort gå igenom varje artist var för sig och säga vad jag tror om deras chanser nu på lördag.

Linda Sundblad är kvällens Djurens rätt ambassadör. Hon ska enligt säkra rykten sjunga en rockig låt och det bör passa henne. Hon har tufft motstånd i dag men är låten bra så tror jag hon åtminstone går till andra chansen.

Simon Forsberg heter en kille i en parallellklass till mig. Men det är inte den Simon som ställer upp här. Det här är en ballad som även den kommer hamna långt ner bland placeringarna i det här tuffa startfältet.

Sara Lumholdt är den andra tjejen som inte är Marie Serneholt i A-teens. Hon är A-teens egna Andrew Ridgeley (andra halvan av Wham som folk av förståeliga själ inte kommer ihåg). Det här kommer att passera och placera sig på någon av de sista platserna.

The Playtones ska sätta eld på en flygel har jag hört. Räcker det för att ta dem någonstans? Jag tror att risken finns! Antingen direkt eller andra chansen här.

Shirley’s Angels är egentligen Shirley Clamp med lite änglar. Hon är smart att “byta” namn då de flesta börjar tröttna på henne i dessa sammanhang. Trots Bard och Bobby Ljangriin så lyfter inte änglarna det här. Det här går inte vidare.

Sebastian var en av mina favoriter när han var med i idol. Sedan har fötterna lättat från marken och han flyger någonstans över oss andra. Men om vi försöker bortse från det så tror jag att han kommer att gå direkt till globen. Han sjunger bra, punkt slut!

Sara Varga sjunger en låt som skall beröra och det gör den säkert också. Men jag tror inte att det kommer att räcka i det här startfältet. Gissningsvis hamnar den på den där jobbiga femteplatsen.

Eric Saade är en sån där kille som har perfekt röst och perfekt koreografi. Det blir lite som Dannys nummer, för perfekt helt enkelt. Jag tvivlar inte på att den här kommer att slåss om en av finalbiljetterna direkt. Och vad skall slå förra gångens vattennummer? Givetvis det sprängas glas över hela scenen. Maffigt? Säkert, men som sagt, för perfekt…

Så, det var mina gissningar för morgondagen. Skall bli spännande att se hur rätt jag har. Känns som att det kommer att bli en svår omgång. Mycket jämt, men det beror nödvändigtvis inte på att det är idel bra låtar som spelas upp. Jag tror jag lämnar det för fri tolkning till er som läser.

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer