Hexen–Ett helt nytt spel

Jag satt och twittrade lite med Deadly8bitNinja i går angående Hexen och dess musik. Vi kom fram till att musiken i Hexen 64 var överlägsen den i PC-versionen. Givetvis var jag tvungen att leta lite på det här temat och hittade den här modden till Hexen. Det är en musikmod som lägger till musiken och ljuden från Hexen 64 till PC-versionen av Hexen. Bästa av två världar med andra ord. Ni hittar modden här.

shot19

Men det var inte allt jag hittade när jag sökte. Jag hittade nämligen även en mod som heter Hexen – Edge of chaos vilken är ett helt nytt spel (mod) som bygger på Hexens tema och känsla. Den använder sig av Doom 3 motorn och spelas och ser ut som ett Hexen som skulle släppas i dag.

shot11

Det kommer att släppas i tre olika episoder där varje episod riktar in sig på en klass. Den första episoden inriktar sig på Cleric, den andra på warrior och den sista på sorceress. Jag har spelat ungefär 1 timme av det materialet som är släppt och kan inte annat än säga “-Wow!”. Det är verkligen som om man sitter med det gamla Hexen och spelar. Givetvis går inget upp emot originalet, men så här nära den känslan har jag inte varit på väldigt väldigt länge.

shot16

Spelet släppte i november ett demo som skall enligt egen utsago innehålla 1-2 timmars speltid, så jag antar att jag är någonstans i slutet av demot nu. Det finns givetvis ingen releasedatum på hela projektet men för Er som upplevde Hexen när det begav sig kan jag inte annat än att rekommendera att tanka ner den lite drygt 600mb stora filen för att få lite njutbar spelupplevelse igen. Ni läser mer och tankar ner demot här.

  Kategorier: PC

  Kommentarer

1 kommentar to “Hexen–Ett helt nytt spel”

  1. Jonas Andreasson den 23 januari 2011 06:50

    Hexen! Tyvärr var det ett av de spelen jag avskydde i min ungdom (låter som jag är 100 år) men jag tyckte aldrig det var något för mig. Massa konstiga vapen och magier var aldrig något som lockade mig på den tiden. Kanske skulle man ta sig i kragen och spela igenom det. När man hittar tiden och lusten vill säga. Intressant mod helt klart.