Dungeon Keeper i Full HD

Eftersom spelet Dungeons kommer att släppas den 10 februari så kände jag att så här lite knappt en månad innan att det var dags att komma i rätt stämning. Och hur görs det bättre än att ta fram originalspelet! Det låter kanske riktigt bra det här. Men faktum är att det finns möjlighet att spela originalspelet i 1920×1080. Jag skulle kanske inte säga att det är optimalt men vyn man får är trots allt mycket bättre än med den upplösningen spelet en gång i tiden var tänkt i.

scr00004

Vi snackar här alltså om en mod till Dungeon Keeper som inte bara ger spelet möjlighet att välja upplösning, utan även tillför en mängd nya kampanjer där de jag testat känns riktigt bra. Det var någon av dem som kändes lite blaha, men eftersom det är gott om dem så är detta som typ 20 nya spel. Eller som man på konsolspråk säger, 20 gratis DLC.

scr00000

Modden jag snackar om heter KeeperFX och finns att tanka ner helt gratis här. Du kommer att behöva originalspelet och lite filer från den skivan för att kunna starta det. Men när väl de filerna är importerade på hårddisken kommer du inte längre att behöva starta spelet med skivan i. Något som vi är vana med sedan många år tillbaka (tack steam!).

scr00001

Liksom många andra användargjorda “gratis-dlc” så är det här spelet inte menyanpassat i sina inställningar så du kommer att behöva ställa in uppläsningen i en konfigurationsfil. Men den är självförklarande och inte längre än en 40 rader så det krävs inte mycket för att klara av den. Det medföljer dock ett program för att ställa in de här inställningarna men när jag körde det så kunde jag inte starta upp några banor i spelet så jag fick ändå in och ändra det manuellt. Rekommenderas starkt till de som saknar Bullfrogs storhetsdagar eller de som bara vill återuppleva ett av världens bästa och fortfarande mest originella RTS.

  Kategorier: PC, Retro

  Kommentarer

4 kommentarer to “Dungeon Keeper i Full HD”

 1. Holmberg den 12 januari 2011 15:53

  Verkar trevligt men inte så vidare lätt att införskaffa Dungeon Keeper 1 numera.. förutom pirate bay dvs…

 2. Aftonstjaerna den 12 januari 2011 17:24

  hmm, ja du verkar ha rätt! Lyckliga mig då som har både ettan och tvåan i säkert förvar 😉 Såg på Amazon att de ville ha nästan 60 dollar för ettan!

 3. Oskar Källner den 12 januari 2011 23:20

  Ännu en briljant mod. Jag tackar dig! 🙂

 4. Jonas Andreasson den 16 januari 2011 02:26

  Dungeon Keeper 1 och 2 står i min hylla här hemma också 🙂 Körde igenom dem i höstas, det är riktiga höjdarspel. Men jag missade modden! Det var synd… :/

  Minns Dunegon Keeper som ett fantastiskt spel av ren och skär ondska. Piska impar! Så roligt 🙂