Greed Corp–En till överraskning ;)

Egentligen borde den här nedräkningen av årets bästa spel ligga i januari istället för december. För desto längre året går desto mer spel skulle jag vilja ha in på listan. Men eftersom det ändå är roligare att ha den i december som en slags lucköppning så får jag helt enkelt komma här med ett tillägg på överraskningsinlägget. Spelet jag snackar om heter Greed Corp och är ett litet spel som kostar 25 kronor i dag på Steam.

Game 2010-12-30 10-03-36-93

Spelet är ett ganska enkelt turordningsbaserat strategispel där man har enbart ett antal begränsade enheter. Man har egentligen bara en attackerande enhet samt en kanon som man kan placera ut på strategiska platser. Till det har man en harvester som samlar pengar, men som samtidigt förstör din mark genom att den “hoppar ner” marken en nivå. Tillslut är marken använd och hela den rutan faller isär under dig. Det här kan användas till strategier att ta ut andras marker genom att man bygger en harvester nära dem.

Game 2010-12-30 10-05-29-68

När det börjar bli tomrum emellan spelarnas “länder” så kan man använda sig av en lyftare som lyfter över ens enheter till motståndarens “land”. Men den är ganska dyr så det gäller att använda den sparsamt. Spelet börjar med en väldigt komplett tutorial som går igenom exakt allt som du kan göra i spelet. Den tar dock endast max en halvtimme för sedan vet du allt. Förutom strategierna, för det är enkelt att lära men tar tid att bemästra.

  Kategorier: PC

  Kommentarer

2 kommentarer to “Greed Corp–En till överraskning ;)”

  1. Holmberg den 30 december 2010 13:19

    Har sparat på det här sen det släpptes för några veckor sen så det var ett givet köp när det dök upp på rean igår. Älskar verkligen såna här små strategispel.

    Har dock inte hunnit spela det än men snart är det en vecka ledigt.. då kanske 🙂

    Är ju dock positivt att höra att du inte blev besviken iaf.

  2. Aftonstjaerna den 30 december 2010 13:53

    Ja nä det här var verkligen en rolig överraskning! Har spelat 8 banor nu, och känner att det är ganska lagom att plocka 1-2 banor i varje spelomgång. Lite som andra enklare småspel, de är bäst i små omgångar 😉