Mina sex mest efterlängtade spel 2011

Har satt ihop en lista med de sex spelen som jag längtar mest efter 2011. Det är inte på något sätt säkert att dessa kommer släppas 2011 även om jag är ganska säker på att iaf hälften av dem kommer hålla den utsatta tidsplanen. De övriga har ingen plan alls som är officiell.

Dungeons78567_Dungeons-04

Dungeons har jag skrivit om tidigare här. Det är alltså ett spel som tar allt som var rätt med Dungeon Keeper-serien och gör det till ett spel som släpps 2011. Det skall till mycket klumpiga utvecklare för att den här spelidén skall kunna misslyckas. Det här spelet är beräknat att släppas kvartal 1 2011.

Diablo 3

diablo3-hq-screenshot-001

Diablo 3 behöver knappast någon närmare presentation. Det är Blizzards nästa mästerverk som jag verkligen hoppas släpps 2011. Men om jag känner Blizzard rätt så håller de säkert på det här spelet något år till.

Rage

screen1_large

ID Software är ett företag som Blizzard. De släpper enligt mig aldrig något halvfärdigt dåligt spel. De är jämt polerade och maximerade när det kommer till grafik. Rage hoppas jag inte kommer att bli något undantag och är givetvis ett köp på releasedagen.

Battlefield 3

Ett spel som vi inte vet så mycket om eller ens är säkra på att det släpps 2011. Men efter jag fick blodad tand med vad de gjorde med “konsolspelet” Bad Company 2 på PC så har jag stora förhoppningar att originalserien inom Battlefield kommer att bli något utöver det vanliga.

Deus Ex: Human Revolutions

deus-ex-human-revolution-pc-1v51_resized_1020_wm

En spelserie som jag missade totalt när det begav sig. Jag har försökt spela igenom de bägge föregångarna nu på senare år men utan att lyckas. Jag ser dock att det finns stor potential tack vare spelidén. Så får jag bara en uppdaterad spelkontroll så kommer det här att bli guld.

The Witcher 2: Assassins of Kings

The_Witcher_screenshot_2

Nu snackar vi återigen om härlig PC-kärlek från ett av de få kvarvarande PC-företagen i branschen. The Witcher 1 var ett spel jag spelade halva ungefär innan något annat kom i vägen. Det var inte dåligt, men det fanns bara inte tid. Däremot ser jag framemot tvåan något helt kopiöst mycket!

  Kategorier: PC

  Kommentarer

7 kommentarer to “Mina sex mest efterlängtade spel 2011”

 1. Holmberg den 27 december 2010 11:05

  Kan inte annat än att hålla med om hela listan… Just nu känns Dungeons riktigt spännande. Dungeon Keeper var ju klockrent spel på sin tid.

  Rage är väl det som jag har minst pepp inför. Ser onekligen intressant ut men jag håller inte ID Software lika högt som dig. Dom gjorde bra spel för sin tid men det känns lite som dom inte håller längre…. Doom 3 var riktigt kasst tex och Quake 4.. tja… var väl inget som berörde direkt.

  Tror tyvärr inte heller att vi får se Diablo 3 2011. Men den som väntar på nåt gott… har ju många andra intressanta spel att spela under tiden 🙂

 2. Aftonstjaerna den 27 december 2010 21:37

  Jag älskade verkligen Doom 3! Och Quake 4 var grymt det oxå, fast det utvecklades ju av ID's vapendragare Raven! Oj, nu kom jag på att jag önskar ett nytt Heretic eller Hexen 😉

 3. Holmberg den 27 december 2010 22:36

  Heretic o Hexen hade varit fint i nyversion med riktigt fläskigt snygg grafik.

  Men Doom3.. efter 2 timmar visste man ju att det skulle poppa upp en alien bakom ryggen på en varje gång man gått runt ett hörn eller varje 15-20 meter i en korridor. Blev snabbt uttjatat och spelades aldrig klart 🙂

  Meeen.. hmm blev sugen på att skriva en egen sex-lista nu 🙂 det får det bli…

 4. Familjenspel den 27 december 2010 11:51

  Skönt att se att man kan inspirera till kreativ taggning 😉 Mycket PC på listan men kanske inte helt oväntat …

 5. Aftonstjaerna den 27 december 2010 21:42

  Nä, spel som jag ser framemot är ju givetvis PC-spel, sedan får gärna något konsolspel överraska mig! Hmm… Fast det händer ju inte så ofta ;=) Fifa 12 kommer säkert att överraska mig dock!

 6. NuYu den 29 december 2010 15:10

  Eftersom jag själv inte spela mycket PC är inget av dessa med på listan, möjligtvis Deus Ex då, men vissa känner jag inte ens till, fast nu har jag blivit lite nyfiken.

 7. Per den 24 mars 2011 12:26

  Synd att man får se så lite gameplay på alla BF3-trailers, men det är nog riktigt snyggt!