Fel spel vann!

Nu är då årets spel äntligen korat och vinnaren går till det redan genom mig förutspådda Mass Effect 2. Först vill jag tacka Fredrik på Spel-Malmer för ett fantastiskt jobb med den här satsningen och jag hoppas att det kommer åter nästa år och att man är välkommen att vara med även då!

masseffect2008777092300513jf2

Men eftersom en vinnare har utsetts men jag ännu inte sett det obligatoriska “Fel spel vann” inlägget på någon blogg så såg jag det som min plikt att skriva ett sådant. Ja, Mass Effect 2 gick alltså och vann hela skiten. På Spel-Malmer så ståtar spelet med ett citat från Savepunkt.

Med några av de starkaste personligheterna som spelvärlden skådat, Bioware-patenterad dialog och en tung cyberpunksinfluerad stämning bjöd Mass Effect 2 på en fantastisk spelupplevelse som jag sent kommer glömma.

Jag är lite frågande inför vilka av de här otroligt ointressanta platta “personligheterna” som det hänvisas till. Personligen så var både “storyn” och personerna som var med i spelet bara ett irritationsmoment och en transportsträcka mellan de dåliga actionscenerna där man faktiskt fick styra Shepard. Men det som sköt det här spelet i sank ordentligt var den usla spelkontrollen. Det kändes som om man spelade Quake 3 med 2 promille i blodet. Otroligt oprecis kontroll och tråkigt gameplay i allmänhet. Därefter var det på sina håll riktigt fult. Att det bara är lite fult som det var på de flesta ställena kan jag stå ut med om spelkontrollen är tight, men så var alltså inte fallet i Mass Effect 2.

Eftersom jag vet att Mass Effect 2 var folkets val vill jag bara här ännu en gång förtydliga att ovanstående åsikter endast är mina egna, och eftersom jag personligen blev lite besviken över, att ett enligt mig uselt spel kunde vinna, så var jag tvungen att skriva av mig lite. Inget personligt mot någon av de andra bloggarna som har hjälpt till att välja fel spel till årets spel alltså Ler med tungan ute

  Kategorier: Årets spel, Åsikt

  Kommentarer

9 kommentarer to “Fel spel vann!”

 1. Ina den 28 december 2010 00:02

  Om någon tar illa upp över det här är det rätt fånigt. Man måste kunna tycka om olika spel utan att folk upprörs. Själv skulle jag nog också välja ett annat spel än ME2, men jag kan inte riktigt bestämma mej för vilket.

 2. Aftonstjaerna den 28 december 2010 00:08

  Vilka spel är det som du väljer emellan? Dragon Age kanske? 😉

 3. Jonas Andreasson den 28 december 2010 00:19

  Jag håller med dig till viss del, Mass Effect 2 är bra, men inte årets spel på min lista. Men så är ju en lista högst personlig, så det finns väl inget "rätt spel" egentligen. PC Gamers top 100 lista är ju ett bra exempel där redaktionen listas mot läsarnas top 100!

 4. Aftonstjaerna den 28 december 2010 00:36

  Nä, hela inlägget med "fel spel vann" är ganska ironiskt egentligen. Även om åsikterna är fullständigt sanna, jag hatar verkligen ME2 😛 Det finns varken rätt eller fel spel som är någon direkt universell sanning, bara åsikter 😉

 5. Spel-Malmer den 28 december 2010 00:43

  Tycker ditt inlägg är riktigt rolig (och förväntad) läsning även omjag inte håller med om många ord. Som Victoria Saade skrev: Mass Effect är så jag.

 6. Ercarret den 28 december 2010 01:30

  Bah! Gå och spela Settlers med dig!

  *går och spelar Mass Effect 2*

  😛

  Det roliga är ju inte att jag inte håller med dig, utan att vi tycker helt olika om en del grundläggande saker. Förmodligen för att vi kört på olika format. Jag tycker att ME2:s gameplay är underbart och bland det tajtaste som släppts under året. Därutöver är grafiken fantastisk. Liksom. Nu har jag inte så mycket att jämföra med, speciellt inte sedan min PC pajade, men utifrån mina referensramar så slog ME2 alla spel på fingrarna. Inte på alla punkter, mind you – det var många spel som slog ME2 i enskilda moment (spelet vann ju trots allt inga kategorier fram till Årets spel). Överlag tycker jag dock att ME2 var bäst, ganska ohotat.

  Civ5 hade väl i och för sig förmodligen kunnat hota, om jag spelat det. Jag är lite av en Sid-nörd. Men ack, datorn pajade.

 7. Aftonstjaerna den 28 december 2010 09:17

  Ja angående kontrollen så handlar det säkert om personliga referenser, jag är van vid mer precis kontroll där allt inte svajar när man rör sig. Jämför man med Killzone 2 så är ME2's kontroll tight kan jag tycka 😛

  När det gäller grafiken så handlar det väl även där om personliga referenser, och är detta fantastiskt så är jag glad att jag inte spelar så mycket konsolspel längre mer än fifa och buzz 😛

  Men Civ5 är väl inte jättekrävande och finns även till Mac, ja för något dator måste du väl ändå skriva det här inlägget från?

 8. NuYu den 29 december 2010 14:57

  Jag gillar verkligen inte gameplayet i ME2, däremot tycker jag om många karaktärer och universumet är väldigt genomarbetat. Storyn däremot, blir intressant ibland. Men det var främst universumet och speciellt mitt personliga intresse för artificiella intelligenser som fick mig att hela tiden vilja fortsätta. Utöver detta är spelet väldigt fyrkantigt.

  Alltså, jag håller med dig till stor del, men kontrollen var väl helt okej på 360. Grafiken också.

 9. Aftonstjaerna den 30 december 2010 11:10

  Jag håller med dig om att spelet var väldigt fyrkantigt 😛