Gothic 4 avklarat

Precis som titeln avslöjar så har jag nu klarat av Gothic 4. Det tog mig ungefär 15 effektiva timmar att dra igenom. Satt kanske 20 timmar totalt med allt jag fick göra om efter att ha dött ett antal gånger. Spelet i sig är bedårande vackert, det är inget snack om den saken. Men det viktigaste är ju ändå spelkänslan och den är också helt ok måste jag säga. Den är inte 100% men inte långt ifrån. Måste även tillägga att jag spelat spelet på PC så att inte alla konsoldiggare tror att spelet är lika vackert och lika bra kontrollerat på konsol Ler med tungan ute

Spelet skulle jag beskriva som en Oblivionklon fast med bättre spelkänsla. Du kommer dock inte ifrån questandet att det skall dödas 16 gubbar här och 4 där. Det är inte jättemycket sådant och efter ett tag lade jag ner att göra exakt som alla ville utan sprang på mot huvudmålet istället.

gothic4-010

I jämförelse med det andliga Gothic 4, alltså Risen, är det ett betydligt bättre spel på alla punkter. Så om du står och väljer mellan dessa så behöver du inte fundera längre.

Jag känner att på senare tid har jag inte längre lika mycket tid att lägga på spelandet vilket är synd. Fast att jag bytt bort det mot att umgås med min dotter är knappast något jag ens funderar på att ångra. Men med tiden så hoppas jag att jag kommer kunna spela fler än ett spel åt gången vilket har varit fallet de här senaste veckorna. Då blir man samtidigt lite trött på spelet, men envis som man är så kan man inte riktigt släppa det ändå.

Nu ser hösten ganska svag ut i spelsammanhang så det kommer nog bli en hel del Civ 5, Fifa 11 och retrospel på Amigan fram till, ja Rage kanske?

  Kategorier: PC

  Kommentarer