Spel som drivs av Doommotorn på iphone

Doom engine eller ID Tech 1 Engine som den egentligen heter. Doom Classic hoppas jag alla verkligen har spelat på iPhone. För det är verkligen det bästa FPS:et på enheten. Spelkänslan och kontrollen är så perfekt att man verkligen inte saknar några tangentbord eller gamepads för dem som är lagda åt det hållet. Men när man väl har spelat Doom Classic och väntar på att Doom 2 Classic skall komma ut(vilket det inte verkar göra). Så finns det faktiskt ett par andra spel som bygger på samma motor med custom wad-filer. Detta tack vara allas vår husgud John Carmacks vilja att släppa alla hans motorer som open source.

HacX

0

Det första spelet heter HacX och är helt gratis att tanka ner. Det släpptes 1997 och blev lite av en besvikelse då. Inte många känner till spelet eftersom att Quake då redan hade rönt stora framgångar. Spelet i sig marknadsfördes som en expansion till Doom 2 men det hjälpte föga. Det var för sent! Men nu tack vare iPhones framgångar så får HacX äntligen chansen att visa vad det går för. Det är ett bra spel så det förtjänar det verkligen. Nog kunde de allt ha tagit 7 eller 15 kronor för det men det är bara att tacka och ta emot! Ituneslänk.

Doomsday: Hellraiser

doomsdayhd_big

Nästa spel kostar 7 kronor och heter Doomsday: Hellraiser. Det bygger på project Freedoom vilket är ett projekt vilket entusiaster har skapat ett komplett spel till Doomengine. På PC är det helt gratis och kan hämtas här. Det som jag skriver om är dock portat till iPhone och i princip gratis. Jag har ännu inte hunnit testa det här men för 7 kronor så är det så klart värt det så vi får se mer Doomspel på iPhone! Ituneslänk.

Hell on Earth

hellonearthii-3dfps--iphone-190052.480x320.1270113482.09974

Nästa spel heter Hell on Earth och kostar 15 kronor. Finns dock som en liteversion för de som vill testa först. Eftersom jag upptäckte alla dessa spel igår har jag bara hunnit spela en bana av det här spelet. Men det känns precis som de övriga mycket bra och jag köpte det direkt efter den banan. Så köp på bara! Ituneslänk.

Det är ett par som har klagat på kontrollerna i de här spelen. Jag har även sett att vissa sagt att det inte går att ställa in det så det passar en perfekt. Jag tycker dock tvärtom att här har man verkligen möjlighet att ställa in kontrollerna precis så att de passar en själv. Efter mycket testande så har jag kommit fram till det som passar mig bäst och jag tänkte dela med mig av de inställningarna här i 2 screenshots.

Photo okt 10, 9 51 07 fmPhoto okt 10, 9 51 16 fm

Efter det här är inställt så går jag in och flyttar runt kontrollerna så att de hamnar absolut längst ner i bild eftersom jag vill ha så lite tummar i vägen för bilden som möjligt. Jag drar även ner avtryckarknappen så att den sitter precis ovanför den högra virtuella spaken. Givetvis döljer jag spakarna så att de inte skall förstöra den vackra grafiken som alla dessa spel visar upp. Så, vad väntar ni på! I väg och storhandla! 😉

  Kategorier: Doom, Mobilspel, Retro

  Kommentarer

2 kommentarer to “Spel som drivs av Doommotorn på iphone”

  1. niklas (megastorm) den 12 oktober 2010 22:00

    men spel med trasig kontroll är ju inget jag tar i
    sen kan det vara hur snyggt som helst – men en dålig kontroll förstör allt

  2. blogg@aftonstjaerna. den 12 oktober 2010 22:54

    Håller med dig, därför tipsar jag om de här 3 spelen som har en så perfekt kontroll ett fps på iphone någonsin har haft 😉 Bara att köra!