Jag spelar Duck Tales på Amigan!

1990 så släpptes ett spel som baserades på min favoritserie under den här tiden, Knatte, Fnatte och Tjatte. Ja, för så hette serien Duck Tales i Sverige innan den blev Ankliv. Det handlar alltså om Joakim von Anka och Kalles brorsöner Knatte, Fnatte och Tjatte.

image

Man utgår ifrån Joakims kontor där man på en världskarta ser olika platser om i världen dit man kan åka på uppdrag för att plocka hem en skatt före Flinthjärta kommer dit och snor den. Den som har fått mest pengar i slutet av spelet vinner. Men för att komma till de olika platserna måste man ge sig i väg på en flygtur med Sigge McKvack vilket alltid slutar med en krashlandning oavsett hur bra det än går 😉

image

Uppdragen som man kommer ut till är bland annat plattformshoppande i djungeln som ni ser på bilden nedan och bergsklättring.

Spelet släpptes även till PC men rent grafiskt så var Amigaversionen klart överlägsen (som i så många andra fall). Jag skulle nog inte rekommendera någon som inte har spelat det här spelet tidigare att testa det. För det är mycket retrokänslor som får mig att fortfarande tycka att det är ett bra spel. Inte för att det är dåligt, men mer för att det inte är tillräckligt bra i dagens mått mätt.

  Kategorier: Amiga, Retro

  Kommentarer

3 kommentarer to “Jag spelar Duck Tales på Amigan!”

 1. Johan den 20 september 2010 14:30

  Ja detta var ett riktigt roligt spel när man var liten. Jag gillad att Duck Tales hade alla dessa små spelen, dyka och simma omkring i Joakims valv och hitta värdefulla mynt, eller att konstant krasha ner i marken för att det var så svårt att styra Sigges flygplan 🙂 Svårt spel ibland, men man spelade vidare ändå 🙂

 2. Jonas Andreasson den 22 september 2010 15:40

  En klassiker, som jag blev retad för när kompisarna körde det roligare Ducktales till NES. Det här var väl extremt svårt har jag för mig? När man gick i grottorna och letade skatter, har för mig det var extremt frustrerande?

  Inget spel jag klarade iaf 🙂

 3. Aftonstjaerna den 25 september 2010 22:55

  hehe, japp det var verkligen sjukt svårt 😉