Ett inlägg tillägnat Cannon Fodder

Här skall jag tipsa om en utgåva av Cannon Fodder som säkert många har missat under åren. Spelet i sig är som Ni säkert redan vet skapat av Sensible Software. Samma företag låg bakom det mycket populära fotbollsspelet Sensible Soccer. Vad kunde då inte vara bättre än att kombinera dessa två genrerna i vad som kan vara den konstigaste missmatchen i spelvärlden någonsin? Eller är det någon som kan utmana fotboll och krigsspel?

image

Den här utgåvan av spelet är en gratisversion som enbart kom ut på en diskett som följde med tidningen Amiga Formats julutgåva 1994. Man slogs alltså mot fotbollspelare utrustade med vapen och en och annan helikopter som försökte göra livet surt för en.

image

Jag har även letat fram ett antal spel till Amigan som jag kommer att skriva inlägg till här ett tag framöver. Ja, för vi snackar om en 30-40 spel som är väl värda ett eget inlägg. Så är du en riktig Amigahatare så är du varnad om du hade fortsätt läsa min blogg de närmaste veckorna/månaderna. Men den som hatar Amigan förstår sig inte på spel och läser därför antagligen inte min blogg 😉

  Kategorier: Amiga, Retro

  Kommentarer

2 kommentarer to “Ett inlägg tillägnat Cannon Fodder”

  1. Johan den 5 september 2010 21:39

    Tack för tispet! Detta spelet hade jag missat helt så det skall bli kul att testa nästa Amiga kväll!

    Som Commodore (c64 och Amiga) älskare så ser jag verkligen fram emot dina kommande Amiga inlägg! Många av de spel som är populära idag har rötter som sträcker sig tillbaka till Commodores olika datorer så ja dom som inte förstår sig på Amigan är troligen ingen person som förstår sig på spel alls 🙂

  2. GAMER-KVÄLL den 6 september 2010 03:17

    Skönt med lite retro 🙂