Världens bästa spelmusik!

Jag blev lite inspirerad av Svamprikets musiklista gjord av Tommy. Men jag tyckte det saknades något vitalt i en lista över spelmusik. I deras lista var det bara spelmusik tillhörande konsoler. Och det spelet som även finns på dator är multiplattform och finns även det på konsoler. Så här tänkte jag utan inbördes ordning lista fem av mina absoluta favoriter genom tiderna. Ja, vissa finns även på konsol men från början var de datorspel och det var även där på deras hemmaplan som jag upplevde dem.

Lotus Turbo Challenge 2 – Amiga

Vilket intro! Problemet med det här spelet var att man aldrig ville knappa sig vidare in i spelet utan fastnade varenda gång vid titeln. Spelet i sig tyckte jag var riktigt bra när det kom, dock var Lotus 3 snäppet vassare rent spelmässigt, men musikmässigt kom det aldrig i närheten.

Cannon Fodder – Amiga

Med en sjukt bra musiksnutt gjort på ett mycket humoristiskt sätt som bara sätter sig bak i huvudet och vägrar släppa. Än idag kan jag komma på mig själv stå i duschen och sjunga på refrängen.

Civilization 4 – PC

Jag tog upp den här musiken i inlägget med Civilizationserien. Samma effekt här som i Lotus Turbo 2. Man kommer aldrig in och spela. Istället höjer man volymen och bara insuper stämningen av den här vackra sången. Det är så här spelmusik skall användas, få igång en i den stämningen som spelet vill ge. Att den här sången ger en episka känslor och viljan att ta över världen råder ingen tvivel om. Jag lyssnar på den medan jag skriver här och hårstråna på armarna står upp och jag känner rysningar i hela kroppen. Ett nutida mästerverk!

Duke Nukem 3D – PC

Jag valde Megadeths version av den här som är sanktionerad av 3D Realms. Den är bara så sjukt bra och jag hoppas verkligen vi kommer att få se mera av vår kära Duke.

Simon The Sorcerer – Amiga

Min pappa tvingade mig att ta pianolektioner när jag var liten. Jag hatade det och lärde mig heller aldrig något vettigt. Kan spela typ Den blomstertid nu kommer om jag får ha noter. Men det är inte bättre än så och har heller aldrig varit. Den här melodin till Simon the Sorcerer var däremot en som jag envist försökte spela av och skriva ut noter till. För en som är relativt tondöv var detta en svår uppgift även om den halvt normalbegåvade tycker det är jätteenkelt då melodin är ganska simpel. Men den har en melodi liksom glassbilen som sätter sig på hjärnan.

  Kategorier: Amiga, PC, Retro

  Kommentarer

3 kommentarer to “Världens bästa spelmusik!”

  1. tommy håkansso den 3 september 2010 13:28

    Det är bra att det finns folk som kan uppmärksamma Atari-musiken också, då jag är för ung för att ha upplevt den. 🙂 Eller ung, jag började min spelkarriär med SNES.

  2. Aftonstjaerna den 3 september 2010 13:33

    Atari? 😛 hehe, japp nu saknas bara någon som kan ta upp C64a musiken som jag kanske inte är för ung för men som jag aldrig ägde själv.

  3. Jonas Andreasson den 3 september 2010 14:33

    Du lyckas alltid träffa rätt! BABA YETU från Civ 4 är en av mina favoriter någonsin. Så grym. Känslan när man körde det första gången var, för att använda ett slitet ord, episkt!