Uppföljning på vårens inköpslista

I vintras gjorde jag en lista på 13 stycken planerade inköp under våren. Jag tänkte med det här inlägget uppdatera er om vilka spel jag tillslut köpte och vilka jag ratade och varför.

Alien vs Predator till PC Köpt
Ett spel jag ratade i början efter jag spelade demot. Egentligen ratar jag det fortfarande men eftersom det var med i en billig rea på Steam i somras så kunde jag inte låta bli att köpa det ändå. Det är inte speciellt bra men det ligger i min backlog och väntar.

Anno 1404 Venice Ej köpt
Jag tröttnade på uppdragen i Anno 1404 tillslut och kände inte att jag ville spela det mer. Men det är fortfarande ett spel som jag kan tänka mig köpa om jag hittar det i någon rea-back eller steamrea i framtiden.

Battlefield Bad Company 2 Köpt
Ett av vårens absolut bästa spel som jag spelat i väldigt många timmar. Det enda som jag kanske tycker är lite tråkigt är att vi inte får några nya banor utan bara samma banor med lite andra regler.

Final Fantasy 13 Köpt
Det är verkligen ren Final Fantasy kärlek rakt igenom det här spelet. Jag har ännu inte klarat av det, men det brukar jag inte göra med Final Fantasyspel så vi får väl se om jag någonsin tar mig igenom det eller inte. Men för att citera några kända bloggare så är det “inte målet som är det viktigaste utan resan”. 😉

God of War 3 Ej köpt
Efter att ha spelat demot så fick jag sådan avsmak av det här spelet att det aldrig ens var i närheten av ett köp. Ruskigt dåligt och fult var det. Möjligen om jag hittar det för under hundralappen kan jag tänka mig plocka upp det bara för att få ta del av det som alla tjötar om.

Dragon Age Awakening Ej köpt
Efter att ha spelat igenom huvudspelet hade jag fått nog av Dragon Age för lång tid framåt och jag är inte sugen ännu trots att spel-malmer i både bloggen och på twitter skriver bra om det på ett inlevelsefullt sätt som borde göra mig intresserad av det igen. Men icke, ingen Dragon Agekärlek från mig förrän möjligen när tvåan kommer nästa år.

Command & Conquer 4 Ej köpt
Jag spelade betan på det här spelet och tyckte faktiskt att det var riktigt skoj. Men eftersom jag hade fullt upp med Final Fantasy 13 vid det här laget så köpte jag det inte direkt. Och när jag började fundera på det igen så låg Starcraft 2 inte så långt bort och jag kände att jag inte ville spela mig trött på RTS-genren innan Starcraft 2 kom.

Supreme Commander 2 Köpt
Ännu ett spel som har impulsköpts på Steam vid en rea men som jag egentligen inte har gett mer än någon timma att spela ännu. Men bra att ha i backloggen och jag gillade ettan skarpt så det är inget köp jag ångrar.

Just Cause 2 Köpt
Ännu en gång är Steamrean skyldig till ett spelköp. Men det är ju alltid trevligt när spel reas bort som är såpass nya. Jag var dock ett tag ganska osäker på det här tills jag spelade en 3D-version på jobbet och sedan var jag såld.

The Settlers 7 Path to a Kingdom Köpt
Har i ett tidigare inlägg spridit kärlek över det här spelet och det är värt varenda kärleksord det kan få. Är så glad att Settlersserien äntligen har hittat hem igen.

Alpha Protocol Ej köpt
Blev avskräckt av intryck och recensioner så jag var aldrig ens nära att köpa det här spelet och det kommer jag nog inte heller göra ens om det kommer i en billig rea. Ja, möjligen för 50 spänn på Steam då men aldrig annars 😉

Tom Clancys Splinter Cell 5 Conviction Ej köpt
Ett spel som jag fortfarande vill ha men inte har haft råd att köpa helt enkelt. Det är dock inget spel jag har bråttom med att få spela så jag väntar på en Steamrea på det här spelet.

Battlefield 1943 Ej köpt
Svårt att köpa något som ännu inte är släppt. Men som jag förkunnade i föregående inlägg så kommer jag aldrig att köpa det här spelet.

Alltså köpte jag 6 spel utan 13 från min lista. Som jag nämnt i inlägget så kommer den här siffran att öka när jag köpt vissa spel medans andra kommer jag aldrig tillåta på min hårddisk. Eftersom listan inför höstens spel inte blev lika lång som den här så hoppas jag på en ny vårlista till vintern som är lika lång och härlig som den här var 😉

  Kategorier: Övrigt, PC

  Kommentarer

6 kommentarer to “Uppföljning på vårens inköpslista”

 1. Henke (spelgubben) den 26 augusti 2010 10:00

  Battlefield: BC2 är egentligen det enda som jag spelat på sista tiden. Fantastiskt bra spel som jag plöjt massvis med timmar i multiplayer nu. Håller med dig dock på kartfronten. Det borde vara dags att släppa några helt nya banor nu.

 2. Jonas Andreasson den 26 augusti 2010 14:42

  Åh vad glad jag blir när du skriver att Settlers serien har hittat hem igen, för jag planerar ett köpa av det senaste spelet i serien också, men varit orolig för att det ska vara kass. Eller att det inte lever upp till Anno´s klass som var förra höstens (sommarens?) bästa mys strategi spel…

 3. Aftonstjaerna den 26 augusti 2010 14:57

  Det lever absolut upp till Anno 1404s klass. Det Anno föll lite på om man jämför var att resurserna som var på alla olika öar var lite jobbigt att hålla ordning på. Det var så tillrättalagt så att säga 😉

 4. niklas den 26 augusti 2010 16:40

  bf1943 till PC eller? annars är det ganska prisvärt till konsol också? spelade det riktigt mycket förra sommaren

 5. Aftonstjaerna den 26 augusti 2010 18:02

  Nä FPS spelas endast till PC, men eftersom det drar ut på tiden är det ingen mening längre, hade det släppts samtidigt hade det vart trevligt medan man väntade på BC2 eller BF3, men men…

 6. Aftonstjaernas tankar » Blog Archive » Årets spel: 4:e plats den 22 december 2010 09:03

  […] är givetvis som bilden avslöjar, Anno 1404 – Venice. Efter att ha konstaterat så sent som i augusti att jag inte skulle köpa uppföljaren kom jag på andra tankar och gick ändå och köpte det. Jag […]