Här har Ni morgondagens vinnare!

Timoteij-Hemsidan-3

Timoteij kommer att ta hem finalen i Globen i morgon. Det vågar jag redan nu sticka ut huvudet och klargöra. Medans alla andra snackar om Darin, Anna Bergendahl och Salem Al Fakir så glömmer alla vem det var som fick mer röster än Darin senast. De har ett sound som bara Nordman och Sarek tidigare haft. Och allt det Nordman gjorde fel för några år sedan gör Timoteij rätt. Det enda jag är lite orolig för är att när de skall ställa upp i Oslo, kommer de då översätta låten till engelska? Det hoppas jag verkligen inte för då förlorar den allt!

Darin har en mycket bra låt som absolut kommer att vara med och fightas om topplaceringarna. Men i all röra av andra bra ballader så kommer den inte att vinna.

Pernilla Wahlgren tycker jag skulle ha gått på brosans bröllop istället för att ställa upp i andra chansen. Det här är en av bottenlåtarna i årets final.

Andreas Johnson anser jag ha gjort sitt i Melodifestivalen. Låten är bra men nu har vi tröttnat på honom. Ta en paus och kom tillbaka om 5-10 år så kanske.

Timoteij kommer som jag tidigare nämnde att ta hem hela skiten.

Peter Jöback har en alltför gnällig röst. Han gnäller sönder hela låten som egentligen är ganska bra. Tyvärr Jöback, det blir mellanmjölk i år.

Ola har en låt som egentligen inte är så dålig om man slipper se honom. Han får lite för mycket kritik. Alltså, ge grabben en kam, sax och 10 år så kan han komma tillbaka sen och överaska de allra flesta som bara hänger upp sig på hans frisyr.

Jessica Andersson är vi också lite småtrött på i de här sammanhangen. Bort bort bort!

Salem Al Fakir har en rolig och annorlunda låt som tar ett par lyssningar för att den skall bli riktigt bra. Så om det skall gå bra för honom så handlar det om antal radiospelningar han fått senaste veckorna. Jag har faktiskt dålig koll på det där. Men han kommer definitivt top 5.

Anna Bergendahl är min andrafavorit till segern. Låten är riktigt bra och hon sjunger helt magiskt. Men lite samma här som med Salem. Det tar ett par genomlyssningar för att den skall lyfta tills dess rätta potential.

Eric Saade tycker jag någon i studiepersonalen bara skall lyfta av scenen och bära in i något Big Brotherhus långt borta. Tyvärr kommer det säkert inte att hända och han har med sitt startnummer en liten fördel inför röstningen.

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer

1 kommentar to “Här har Ni morgondagens vinnare!”

  1. blondinbodahl den 13 mars 2010 08:56

    Hoppas verkligen att du har rätt!!! =)