Då var det dags för en tredje omgång musik

Den här gången har schlagerfolket dragit till Göteborg. Och det är nästan så att man kan känna det även här uppe i Uddevalla, ja Schlagerfebern har spridit sig över vårt land. Men nu är vi ju nyfikna på vilka artister som ställer upp den här gången och vilka chanser de har att ta sig vidare.

Alcazar, ja den här gruppen har varit med förut. De får räknas lite som halvfavoriter på grund av igenkänningsfaktorn. Det skall tydligen bli någon slags discodänga som vanligt, spännande.

Johannes Bah Kuhnke, då skall vi se. Johannes Bah Kuhnke, vem tusan är det? När jag gräver lite närmare så visar det sig vara Alice Bahs man vilket kanske inte var så långsökt. Men faktum frågan kvarstår, vem tusan är Johannes Bah Kuhnke?

Elin Lanto, ett känt namn igen, trevligt! Här kommer alla nekrofiler att få sitt då hon har med sig massa nakna (döda?) skyltdockor upp på scenen. I övrigt så gissar jag på en andra chans här dels för namnet och dels för “nakenchocken" hon kommer att bjuda på.

Erik Linder, namnet klingar bekant men jag blandar ihop det med Lasse Lind så där sket det sig. Erik då, ja han har släppt en samlingsskiva med covers på svenska ballader. Spännande tänker Ni. Jag tar och lyssnar på hans version av Marie Fredrikssons Tro och undrar varför man gör covers på låtar när man försöker efterapa dem så mycket som det bara går. Personligen tror jag dock att pojkvaskern går direkt till final. Vi snackar ändå om Kenneth Gärdestad som upphovsman bakom låten och det var i år exakt 30 år sedan han senast skrev en låt tillsammans med Ted för att uppträda i Melodifestivalen.

Getty Domein, ja vad skall jag säga? Morgondagens bottennapp är här, varsågoda!

Timoteij, okey det här är ett gäng unga gymnasietjejer som försöker spela någon slags musik som skall vara någon blandning av Nordman och Sarek typ. Jag håller dem som en joker som kan överaska, håll ögongluggarna öppna!

Darin, ja han kommer givetvis gå vidare oavsett vad jag skriver här för sådan stor inverkan har jag ju inte på svenska folkets röster. Och ja det är en ballad igen där han skall stå ensam på scenen och leverera. Enda chansen att han inte går vidare är om svenska folken tar han som självklar och skiter i att rösta på honom. Allt annat är otänkbart. Lika förutsebart som tråkigt, eller?

Crucified Barbara, okey ännu ett band på fyra tjejer. Nu blir det hårdrock äntligen tänker ni! Men icke säger jag, det är nämligen ännu en ballad de skall framföra. Men visst, en hårdrocksballad är det förvisso med massa pyro på scenen.

Så hur blir det då med den manliga överrepresentationen i finalen? Ja själv har jag ju gissat att Darin och Erik Linder skall gå vidare. Bäst chans hos tjejerna är nog Alcazar som då har 2 tjejer och 1 kille och kanske inte helt kan räknas som en poäng för tjejligan. I andra chansen kommer tjejerna nog dock bli överrepresenterade. Ja den som lever får se, jag är på nålar inför vad som komma skall.

  Kategorier: Övrigt

  Kommentarer