Bioshock 2 avklarat och intryck

bioshock_2-1

Då har jag precis sett eftertexterna efter att ha klarat av Bioshock 2. Spelet var lika långt som det tog att få det att fungera. Ja, jag körde det på PC då det är ett FPS och det är där FPS skall spelas. Tyvärr verkade det som att 2K hade släppt en tidig betakod till PC. Första gången jag installerade det så var det inga problem alls att starta upp och spela spelet. När jag sparade spelet efter en timme så hängde det sig. När jag sedan skulle in i spelet igen så gick det inte längre.

Efter mycket om och men så hittade jag lite tips i diverse forum om hur man skulle gå tillväga. De tipsen som fungerade för mig var att ta bort mina sparfiler samtidigt som jag skulle starta spelet i DirectX 9 version. Alltså med växeln –DX9. Det gjorde att jag fick spela om den första timmen igen vilket var så där lagom kul när man nästan nyligen spelat den biten. Det tråkiga med spelet är att det är ett konsolspel som anpassats till PC och inte tvärtom. Det innebär att FOV:en är helt sjuk, widescreen-läget är avkapat och texturerna är hopplöst lågupplösta. Jag måste nog säga att Bioshock 1 nästan är snyggare om det nog inte är det.

bioshock-2-2 Men till själva spelet nu då. Spelet är kort, mycket kort men välregisserat. Jag kan inte säga att manuset är lika bra som i ettan men det gissar jag att ingen tycker. Däremot gillar jag slutet väldigt mycket. Sedan under spelet så är det vissa scener där det blir väldigt mycket vatten på banorna, det liksom spricker i glaset och vattnet strömmar in. Det är sjukt häftigt och helt klart värt att spela hela spelet för.

Multiplayerläget är jag inte så intresserad av så jag har faktiskt inte testat det än. Kommer ge det en chans i väntan på Battlefield Bad Company 2 men Bioshock är ändå ett singleplayerspel. Jag rekommenderar nog dock de som är sugna på det att vänta tills det hamnar i reabackarna. Jag tycker nog inte att det är helt värt sitt pris. Dock hade jag inte velat vara utan upplevelsen och så här mitt emellan en massa andra bra spel så passade det utmärkt att köra igenom det.

Sedan måste jag bara ge en känga till Ginza som lyckades skicka mitt förbokade Bioshock 2 en hel vecka efter release i ett trasigt DVD-fodral. Jag tycker att anledningen till förbokning är ändå att man skall få spelet åtminstone på releasedagen. Men det antar jag att Ginza inte tycker så jag rekommenderar ingen att någonsin mer göra en förhandsbokning där.

  Kategorier: PC

  Kommentarer