Min syn på Remedys svek

Enligt mig har Remedy alltid varit ett företag som gjort kvalitativa spel som har legat i framkanten rent grafiskt. Att de nu väljer att släppa Alan Wake enbart på Xbox 360 som är en maskin med hårdvara från 2006 känns så bakvänt att det skruvar sig i mig. Remedy skall driva grafikstandarden framåt, inte bakåt på ett gammal grafikkort från DirectX 9-tiden.

Ja men så vad är då deras argument för detta. Jo, att de tycker att spelet passar bäst på en storbildsskärm och att de själva föredrar att sitta i en soffa när de spelar. Alltså, visst jag köper att de tycker det. Alla får ju tycka precis som de vill. Men att de tvingar oss att spela med handkontroll på en TV är vad jag har något emot. PC’n har möjligheten att spela med kontroll på TV medans 360 inte har den möjligheten.

Men visst, det är deras spel och dom gör givetvis precis vad de vill med det. Tycker jag inte om det så är det bara att låta bli att köpa det. Vips, 600 spänn rikare blir jag på det och kan istället spela Max Payne på min PC och vara nöjd. Men det är väl egentligen inte riktigt så enkelt? Vi konsumenter har makten att påverka. Antingen genom bojkott eller genom att driva kritiska åsikter på nätet. Min bojkott på Modern Warfare 2 håller fortfarande i sig men jag vet inte riktigt vad det har gett för effekt. I det här fallet kommer jag vädra mina åsikter istället för att jag ändå tycker att ett tredjepersonsspel går bra att spela med kontroll. Fast det är ändå irriterande att jag inte kan välja själv!

  Kategorier: Åsikt, PC, Xbox

  Kommentarer

2 kommentarer to “Min syn på Remedys svek”

  1. Johan den 15 februari 2010 20:58

    Jag blir så lack! Inte bara för att de inte släpper spelet på pc som det var tänkt utan att det är en sån dålig ursäkt att inte göra det, för att man ska sitta i en soffa när man spelar spelet.
    Wtf, när jag hade en xbox körde jag in den i min monitor för att det var för jobbigt att sitta i soffan. Jag trivs inte att sitta i en soffa när jag spelar, jag tappar fokus och har svårt att hänga med.

    Ultimata spelställningen för mig som gammal quake1,2 och CS-räv är på min gammla hårda pinnstol 15cm framför min 23" skärm.

  2. Aftonstjaerna den 16 februari 2010 08:35

    Alltså jag gissar att det är Microsoft som betalat pengar här för att bara släppa på xboxen trots allt. Och gräver inte MS sin egen grav på det här sättet då? Enda anledningen till att jag kör Windows och inte Linux är just spelen. Nu vet jag ju inte om det är så men det skulle inte förvåna mig 😉