Tales of Monkey Island avklarat!

I går spelade jag klart första kapitlet i Tales of Monkey Island. Det tog ungefär 5 timmar att dra igenom, och då sprang jag inte igenom utan njöt av allt underbart som finns i det spelet. Det här spelet är mitt första episodartade spel som jag spelar. Ja, för jag räknar verkligen inte Half-life 2 som episoder. Att spela en liten bit för att sedan få vänta en månad känns perfekt för att dels inte spela sönder det eller för att få för mycket av det på en och samma gång. Möjligen kunde det ha varit 2 veckor istället emellan dem eftersom man antagligen kommer spela klart episoden på samma dag som den släpps, men det är ju bara ett mindre klagomål som egentligen inte räknas.

Angående den omdiskuterade styrningen av spelet har jag bara en sak att säga om den. Den är helt underbar när man väl lärt sig att behärska den. Skulle inte för mitt liv vilja gå tillbaka till att klicka fram karaktären på Sam & Max vis. Detta känns som en utveckling i rätt riktning även om Escape from Monkey Island var inne och nosade på samma tankar men där genomförandet inte blev riktigt lika bra som det är här. Nu väntar jag på spänning på del två i det här underbara spelet!

  Kategorier: PC

  Kommentarer