Min “blogg” firar 10 år i år

Jag hävdar ju nästan fortfarande att den här sidan inte är en blogg men jag har mjuknat upp lite på sistone. Jag tar och tittar när Svenska Akademin antog ordet blogg och det var år 2006, alltså 7 år efter att jag skrev det första inlägget här. Det var däremot 2004 som bloggen blev just en blogg. Det var i samband med tsunamin i bland annat Thailand som folk började använda blogg på stor front. Att blogga om sina upplevelser bortifrån Thailand så att de närmaste och andra intressenter kunde läsa om detta. Så i Sverige kom begreppet alltså först 2004 vilket är 5 år efter mitt första inlägg här. Så vad vill jag egentligen säga? Att det var jag som uppfann bloggen? Nä, knappast, jag har ju fram till i dags datum knappt velat erkänna att det Ni nu läser är en blogg. Men efter lite ändringar i koden de senaste månaderna så kan jag nog bekänna att det Ni nu läser är en blogg trots allt. Fast egentligen är det ju en hemsida med nyheter om mig 😉

Mitt första inlägg skrev jag 16 februari 1999. Det innebär alltså att jag har missat 10-års dagen med ett par månader. Jag var väl aktiv med dessa inlägg i ett par veckor innan jag tröttnade på det och hade ett uppehåll med just nyhetsskrivandet(läs: bloggandet). 2002 fick jag ny lust och skriva lite(läs: blogga). Sedan var det ett uppehåll igen för att på allvar komma igång 2004. Sedan dess har jag inte tagit något så långt uppehåll. Så grattis på min hemsida! 😉

  Kategorier: Hemsidan

  Kommentarer

Inga kommentarer är tillåtna längre.