En sväng till naturrutan

I kursen som jag läser för tillfället ingår det att vi skall besöka en naturruta minst fem gånger. Jag har besökt den tre gånger hittills och trodde mig inte få se så mycket liv runt omkring den sjön jag hittade. Att jag valde en sjö i ett industriområde trodde jag skulle borga för att jag skulle slippa identifiera sjuhundranittiofem olika arter.

Men i dag så hade både paddor, änder, svarta fiskar, röda fiskar och citronfjärilar invaderat den annars så övergivna och lugna idyllen som sjön mitt i industriområdet egentligen är. Skall vi fiska upp fiskarna i håv och dissekera dem för att kunna artbestämma dem? Eller räcker det med att skriva att det var en röd och en svart fisk som simmade i massa olika stim. Att de olika stimmen var olika stammar som slogs om vilken stam som skulle bli den starkaste stammen i industrisjön. Jag vet att det låter lite flummigt, men jag tror faktiskt att inlämningsuppgiften skall vara lite sådär lagom flummig. Jaja, jag vet inte, men oavsett så har jag slängt upp två stycken bilder på grodorna som Ni hittar under länken Uddevalla eller om Ni klickar här.

  Kategorier: Skola

  Kommentarer