I går var det sån där sångtävling på TV

I går var det då äntligen dags för årets största händelse. Det är när 8 sånger från oetablerade eller misslyckade artister skall göra upp om en finalplats i en ännu större tävling om ett antal veckor. Först ut var årets klocklåt, gissningsvist tänkte låtskrivaren glida lite på Bröderna Rommedahls klocklåt från förra året, dock utan någon direkt finess denna gången. Efter det kom en blek Jimmy Janssonkopia följt av Shirley Clamp som tydligen abbonerar på den här tävlingen.

Sedan var det dags för dansbandet Scotts som jag trodde skulle gå vidare eftersom det hade gått så bra för dem i dansbanskampen. Låter var jättedålig förståss så det var väl tur att de inte vann. Emilia sjöng så att rösten sprack både här och där. Men spruckna röster gillar det svenska folket så hon fick en guldbiljett med en gång. Alkazar sjöng därefter även dom till sig en guldbiljett och det var dom väl värda i det här startfältet.

Caroline af Ugglas såg som vanligt väldigt plågad ut på scen, och jag tror faktiskt att hon var det. Gissningsvis hade hon som vanligt en hörsnäcka i örat så hon själv hörde hur bedrövligt dåligt hennes röst låter utanför hennes eget huvud. Dock skall hon få eloge för att dra hem den största skrattsalvan hos oss tittande, något som den ironiske och sarkastiske programledaren aldrig gjorde. Sist ut var A-teenstjejjen som försökte låta som ett grekiskt bidrag. Funkade inte alls.

Så nu ser vi fram emot nästa helg av detta underbara tävlingsprogram som samlar familj och vänner framför TV-apparaterna. Tacka Christer Björkman för det! Tack!

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer