Lindos by night

Det ligger en jättevacker stad en 6 km härifran. Lindos är dess namn. I kväll var vi där för första gången. Det kanske kan bli en gång till. Något vi märkt av när vi skall gå ut och äta är avsaknaden av pizzor på samtliga restauranger. Denna Italienska varma smörgåsen brukar vara väldigt vanlig på de flesta ställena vi har besökt tidigare i Grekland. Men när vi hade gått förbi säkert 30 restauranger utan någon lycka såg jag skylten Pizzeria Italiano Resturante eller hur det nu stavades. Lyckan var total. Kvällen var räddad och efter att Anna fotograferat färdigt ett gäng stenar som legat på samma sätt i 6000 år satt vi äntligen och beställde in semesterns första riktiga pizza. Och vilken pizza sen. Den var underbar.

Vid åttasnåret började staden myllra av folk. Det blev trångt, varmt och otrevligt ganska snabbt. Vi bestämde oss för att ta lite jordgubbar med glass för att sedan åka hem i taxin igen. Någonstans här blev det dock fel i översättningen. Det vi trodde strawberries with ice var, var inget annat än jordgubbsglass. Besvikelsen var total. Med tunga steg och ett falskt leende gick vi därifrån efter att ha fått en guidad tur av kyparen genom resten av hans restaurang.

Äntligen sitter vi i taxin på väg hem. -Elvita hotel, sure, can you tell me how to drive to Elvita hotel. Visst, vi har ju redan efter 3 dagar lärt känna hela kustremsan mellan Lindos och Lardos. Vi kom hem tillslut efter bara 1 U-sväng, så så illa var det inte ändå. Kan man skriva ordet så 2 gånger i rad förresten? Låter rätt, ser fel ut.

I morgon skall jag köpa en sol-t-shirt för att skydda mig från solen ännu mer. Min vita kropp tyckte inte riktigt om den starka solen här nere, trots rejält med lager solskyddsfaktor 30.

Bilden ifråga är från ett nattligt Lindos bara för att jag glömde ta kort när dagsljuset fortfarande glödde ovan våra huvuden. Blir dagsbild om det blir en repris senare i veckan.

  Kategorier: Semester

  Kommentarer