Ännu en ny funktion

Ja då var det då dags för att lägga till ännu en fräck funktion. Jag har länge velat kunna lägga upp filmsnuttar på sidan direkt ifrån mobiltelefonen. Detta har ju inte varit något direkt problem så länge man är nöjd med det standardformat som mobiltelefoner använder sig av. 3GP heter formatet min mobil och många andra mobiler använder sig av för att fånga filmer. Detta formatet kräver på en webbsida att användaren har installerat den codecen som behövs för detta. Den finns i bland annat Quicktime som är relativt vanligt förekommande. Men långt i från alla har det. Formatet många däremot har är flash. Så där har jag nu stått. Sen i morse så har jag pluggat på ett litet program som heter Ffmpeg som jag kan använda mig på serversidan för att konvertera 3gp filer till flv filer direkt när jag tankat upp filmen på hemsidan. Detta gör att jag nu kan erbjuda Er alla lite korta filmsnuttar ifrån de tillfällen jag inte tycker det räcker med en bild för att beskriva stämmningen. För 2 år sedan då jag var på Gyllene Tider hade varit ett perfekt ögonblick för denna funktionen tex.

Jag skall som smakprov på denna funktionen i kväll försöka lägga upp något så Ni ser hur den fungerar i praktiken också.

  Kategorier: Uppdatering

  Kommentarer