Ny underbar funktion

Jag har i dag fixat till en ny funktion som kommer att underlätta uppdaterandet av bilderna något så i hästväg. För att få Er att förstå så tänkte jag förklara hur jag gick till väga när jag la in bilder tidigare. Då redigerade jag först bilden i ett redigeringsprogram. Skala ner bilden till lagom storlek. Skapade en kopia av bilden som jag skalade ner ännu mer till den storlek som de småbilderna är överst på sidan. Dessa hade jag sedan ett program till som döpte om bilderna och la till ändelsen _mini efter namnet på bilden. Sedan använde jag mig att ett ftp-program för att skicka upp bilderna till servern och rätt plats på denna. Sedan gick jag in på sidan och skrev in de namnen på bilderna som jag nyss hade laddat upp. Därefter kunde jag redigera in all bildinformation om bilderna. Som Ni säkert förstår är detta en mycket tidskrävande process vilket också gjorde mig lite lat och lät kanske bli att uppdatera lika ofta som jag egentligen ville.

Till saken nu är att jag under förmiddagen har programmerat om hela denna processen till den grad att det enda jag behöver göra efter jag valt ut vilka bilder jag vill skicka upp är att just välja dessa i mitt webbverktyg och klicka på Upload. Därefter sköter mina nya skript allt automatiskt. Den skalar om bilderna, skapar en minibild som den lägger till ändelsen _mini på, utan att jag så mycket ens behöver tänka på vad som händer. Detta är helt underbart och förhoppningsvis kommer det leda till att jag kommer ladda upp mer bilder oftare än vad jag tidigare har gjort.

För att fira detta så har jag testat funktionen skarpt med 7 nya bilder som Ni hittar under länken Fester. Detta är ifrån januari i år, så nu är jag ikapp mig själv igen.

  Kategorier: Uppdatering

  Kommentarer