Gyllene Tider konserten

 

Helt underbart! Helt obeskrivbart! Okey, jag kanske inte är helt neutral i mina åsikter då jag i hela mitt liv har varit mer eller mindre ett fanatiskt Gesslefan. Men detta var bättre än vad jag någonsin kunnat hoppas på. Vädret var på topp. Solbrännan sitter där den skall.

 

Vi tog bussen ut klockan 11:00 mot Lysekil. Bussen var full redan då och inga fler passagerare togs upp på vägen. Vi steg av vid Bokenäs skola för att fraktas vidare via bil till Rågårdsvik. Därifrån tog vi oss till Fiskebäckskil för att där ta båten över till Lysekil. Klockan var ungefär 14:00 när vi kom fram till Lysekil. Jag har då aldrig sett så otroligt många folk i denna lilla kuststad tidigare. Överbefolkat 7 timmar innan Gessle skulle entra scenen.

Vi satte oss nära Gullmarsvallen på ett par klippor för att grilla. Som sagt vädret var underbart. Ett par timmar senare hör vi visslingar och folk skandera -GESSLE GESSLE, vi vänder oss om och mycket riktigt, där kommer han gåendes endast 4-5 meter i från oss upp emot scenen. Lyckan var redan då fullständig.

Vi kommer in på arenan vid 18 tiden på ett ungefär. Får perfekta platser omkring 3-4 meter ifrån scenen. Där vi står under förbanden vilka var för kvällen Latin Kings och Pugh Rogerfeldt. Kändes som en ända stor väntan till Gyllene skulle komma in men dom funkade väl någorlunda. Efter ett tag fick vi backa 2 meter för trycket blev för stort där framme vi stod. Ändå var vi bara 5 meter i från scenen så vi var nöjda.

Till slut drar dom bort drapperiet och där står hela gänget, fullt ös från första början med En sten vid en sjö i en skog. Sen gick de 2 timmarna så ruskigt snabbt att jag knappt hann fundera på något annat. Det var sånt underbart ös i både Gyllene och publiken runt omkring. Oförglömligt. Jag ger konserten 11 Läckor utav 5 möjliga. Konserten avslutades till slut med underbar allsång i När alla vännerna gått hem. Och man stod där tårögd eftersom man förstod att det hela var slut. Bara att klampa hem igen och lyssna på mer Gyllene Tider.

Nu skall Ni inte tro att hela kvällen var underbar. Efter konserten tog det oss 4 timmar att komma över till Fiskebäckskil igen. Efter ha köat i nästan 4 timmar till båtar så kom vi dock äntligen över och kunde få sova.

Jag lyssnar just nu på en låt som tyvärr uteblev från konserten i förrgår, Chrissie, hur mår du?

  Kategorier: Musik

  Kommentarer