Östersund

Mycket i Östersund kom att kretsa kring regnbågen som kom fram under kvällen. Varenda campare på campingen drog fram sin systemkamera och bokstavligt talat sprang ur sina tält och husvagnar som om dom aldrig tidigare i sitt liv hade sett en regnbåge eller i sin stämningsberusning hade misstagit ljusfenomenet med ett norrsken. Vad vet jag? Allt detta bara för att föreviga det vackra som helt plötsligt hade uppenbarat sig på himlen. Stämningen på campingen blev otroligt familjär under dessa fåtal minuter. Alla med sina kameror i högsta hugg började prata med varandra. Ja, prata. Vi hälsade på varandra likt båtägare gör när dom möts i fjordarna, bussförarna i de trånga gränderna samt de röda byxmännen under 80-talet på deras yachter. Alla på campingen kändes som en enda stor och härlig familj under ett fåtal euforiska minuter.

Jag var inte sämre jag dock. På med systemkameran på ryggen, ut i regnet och fotade på som om det inte fanns någon morgondag. Men som så ofta på sistone var det ändå mobilbilderna som jag tyckte blev bäst och systemkamerabilderna får ligga på någon server i Amerika någonstans tills jag kommer på vad jag kan använda dem till.  En otroligt underskattad funktion på mobiltelefoner nuförtiden är ju just att dom mer än ofta är vattentäta. Därför behöver jag inte behöva vara rädd för att vatten skall tränga sig in i kameran och eventuellt förstöra den. Så precis som dom gamla grekerna sade, att kameran du har med dig är den bästa kameran i världen, så följer jag detta visdomsord slaviskt. Det är nog dags att pensionera min gamla trotjänare.
I kväll har vi, tro det eller ej, tagit in på ett hotell. Eller ja, campingstuga iaf, men i jämförelse med ett tält är det värsta lyxhotellet. Egen vattenkran, elektricitet så att jag kan ladda mobil/dator/switch osv samt mycket annat. Detta hör dock till ovanligheterna och det som ligger till grund för detta är ett gammalt löfte en gammal man för många år sedan gav sin fru, att om det regnar på våra framtida semestrar lovar jag högt och heligt att du ska slippa sova i tält. Så, inte mycket diskussion kvar där. Gäller att njuta nu och svälja sin stolthet. I morgon räknar jag med tält med nya liggunderlag.

  Kategorier: Bilder, Resa

  Kommentarer