Melodifestivalen drar i gång igen!

Samir_Badran_&_Viktor_Frisk_(2)

Äntligen är det då dags för Melodifestivalen igen! Under kommande 52 veckor kommer vi att få följa dessa 28(eller 27) stora artister som vi hört och sett de senaste årens Melodifestival till leda. Men nu är det dags igen och då pirrar det givetvis till lite extra i mitt musikaliska öra! Vem vinner, vem förlorar, vem plagierar vem osv. Men nog med snack! Nu tar vi oss en titt på startfältet i Göteborg!

Samir & Viktor – Bada nakna
Ut först i startfältet går alltså Samir & Viktor! Här har vi årets nakenchock kanske?! Sedan har vi hört My sjunga Groupie så många gånger att jag nästan har börjat gilla den. Lite snackis om hur bra vänner de båda är har vi hört under året, men på scenen tror jag att vi inte kommer att märka detta. Bara ut och kör!

Pernilla Andersson – Mitt guld
Pernilla har försökt tidigare, men jag ska ärligt tala säga att jag inte minns något om hur det lät då. Så det är nog samma visa denna gången, och är nog bortglömd redan när Mede visar sig nästa gång.

Mimi Werner – Ain’t No Good
Jag brukar kunna lita på Wikipedia. Men när en artist inte finns med där som ändå uppträder i Melodifestivalen så är det något stort på gång. Werner och Werner känner jag igen. Men vem är hon egentligen? Jag vet inte. Lite country förstår jag att vi ska bjudas på. Är det i klass med Iris DeMents hit Let the mystery be från 1992 så kanske vi kan snacka, annars är det nog inget för mig.

Albin & Mattias
Det här med två artister som bara drar sina förnamn som ett nytt artistnamn måste väl ändå vara höjden av lathet? För ett par år sedan orkade de i alla fall skoja till det lite med att ta första bokstaven i deras förnamn och pussla ihop dem till något halvroligt. Annat var det på Traveling Wilburys tid. Nu räcker Mats & Pelle… Nä, det här håller inte!

Robin Bengtsson – Constellation Prize
En gammal idoldeltagare som försöker sig på en nytändning i Melodifestivalen. Hmm, ja det har fungerat tidigare med Anna Bergendahl även om det inte höll internationellt. Kanske kan bli andra chansen här, hmm.. Ja, det blir det nog!

Ace Wilder – Don’t worry
Ok, det funkade inte att låte bli att jobba, men nu är det lugnt och du behöver inte oroa dig ändå. Ace Wilder går upp som finalist direkt här i Göteborg. Behöver jag säga mer? Nä. Dåså!

Anna Book – Himmel för två
Genghis Khan ska enligt DNS-tester vara anfader till 8% av alla män i Asien. Med andra ord borde han ha lite svårt att ha koll på alla sina barn och barnbarn. Han må vara ursäktad för detta (att inte ha koll alltså, inte det andra som ledde fram till att inte ha koll), men att inte ha koll på var en sprider ens egen låt känns som en smärre chockskandal! Har väldigt svårt att tro att låtskrivarna här inte hade en aning om detta. I vilket fall som helst, Anna skulle nog gått till final, bara för att hon är Anna. Nu blir det inget med det, och Samir & Viktor får ta hennes plats.

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer