Melodifestivalen deltävling 4

orebroNu till helgen är det då äntligen dags för sista och avgörande deltävlingen. Det är här de flesta av oss får höra de sista sju bidragen för första gången. Ni i Örebro som lyckats få tag i skivan tidigare i veckan och sålt den dyrt på Tradera är inte inkluderade. Notera även gärna att färgerna ni ser på klänningarna i bild inte har den färgen ni tror.

Förra veckan fick jag full pott på de två som gick direkt till final och hade en rätt till andra chansen. Det borde rimligtvis göra mig till en av de mest pricksäkra schlagerbloggarna som aldrig hört låtarna innan, är ungefär 20+ år gammal, stavar Roberth med h och gillar att skicka fotbilder på snapchat. Så, håll nu till godo till mitt tips inför morgondagen.

Omgången är dessutom helt fri från Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Ingela Pling Forsman och Fredrik Kempe.

Midnight Boy
Det mesta i förhandssnacket har handlat om hur mycket hud Midnattspojken visar. Hans musik ska vara inspirerad av 80-talets rock och elektropop. Bara så på pappret skulle det absolut kunna vara något, men jag tror inte det räcker till någon vidare bra placering i morgon.

Caroline Wennergren
Caroline är alltså inte släkt med Cecilia Vennersten även om det var min första tanke innan jag fick googla på Cecilia och upptäckt att hon inte ens bar samma efternamn. Startfältet tror jag är för tufft denna vecka för att Caroline ska ha någon chans.

JTR
Här har vi bandet som har kommit på det fiffiga att skapa ett bandnamn av sina förnamns första bokstäver. Namnet smeker inte tungan lika bra som tex ABBA eller ens för den sakens skull, EMD. Populära i Australien enligt rykten, en googling och hittade att de har haft en låt på 44:e plats i Australien. Kan ge eko ända hit. Andra chansen eller en hedrande femteplats.

Hasse Andersson
Det här kan gå vidare till final direkt, men allt beror på hur mycket hans fans röstar. Han är den tredje mest omnämnda personen i startfältet på twitter. Om det har med hur bra låten är att göra eller den spekulationen att låten redan är släppt och är en hit i Japan låter jag dock vara osagt. Jag tippar dock på en plats i andra chansen.

Dinah Nah
Tidigare medlem i gruppen Caramell. Ni vet gruppen med tophitsen Caramelldansen och Om du var min – pippi radio mix. Här ställer hon upp med en låt skriven av bland annat Dr. Alban. Direkt till final! Och nej, dressen är inte guldfärgad, den är blå.

Annika Herlitz
Ska vara en Elsaklänning så My lär ju gilla det här bidraget. Misstag er dock inte på färgen på klänningen, den är i guld! En schlagerlåt som jag tror tar sig ganska lätt till andra chansen.

Måns Zelmerlöw
Han skulle kunna gå in och sjunga Gubben Noak 2 och vinna en promenadseger. Inget snack om det.

 

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer