Melodifestivalen i Göteborg

state1Jag ser i mitt Twitterflöde och mellan alla spelinbjudningar, länkar till ointressanta artiklar och annat bös på Facebook att det är de Olympiska spelen i Ryssland. Jag har inte sett en minut, men känns inte som att det behövs när alla runtomkring mig uppdaterar mig hur det går ändå. Jag har nog aldrig varit så ointresserad av ett OS som jag är nu. Har ingen egentlig anledning att vara det, men det drar bara inte. Kanske att jag ser någon hockeyfinal om Sverige går så långt.

Däremot när det gäller sångsport, då är det ett måste att sitta fastspänd i TV-soffan! Ja, oavsett om jag skulle gilla det eller inte hade jag varit fastspänd där, men det är en annan historia. Dagens startfält ser ut på följande vis:

1. Outtrigger – Echo
Slog igenom med en cover på Robin Stjernbergs låt You. Jag vet inte riktigt om det är något man direkt kan slå igenom med men ok. Det var en metalcover så lite hopp kan det ju finnas att detta blir bra.

2. EKO – Red
Något slags europump electric pop av någon typ med Nightwishinsperation? Nä, det blir för mycket soppa av denna tror jag.

3. Oscar Zia – Yes we can
Med en åttonde plats i X-factor så varför inte ställa upp i Melodifestivalen? Är det omgångens Ewald?

4. Shirley Clamp – Burning alive
Shirley kräver knappast någon närmare presentation. Av samma anledning tycker jag det är lika spännande. Dagens ”hämta-ny-cola-paus”.

5. State of Drama – All we are
Ok, här har vi omgångens ”direkt-till-Globen”-kandidat. Hoppas på ett litet hårdare tryck än senast dock.

6. CajsaStina Åkerström – En enkel sång
I bland är det ganska djupt med låttitlar som heter något annorlunda. Men eftersom detta är melodifestivalen så tvivlar jag på att låten innehåller något djupare innehåll och att det är en sjukt enkel låt. Nä, bort.

7. Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin’
Beskrivs som publikfavorit. Discodänga som kan funka. Vet ej. Andra chansen?

8. dr alban & Jessica Folcker – Around the world
Ok, det här kan bli precis vad som helst. Ska bli kul att se, kan gå. Ska jag våga dra till med en guldbiljett här eller?

 

  Kategorier: Schlager

  Kommentarer

4 kommentarer to “Melodifestivalen i Göteborg”

 1. Michael Hamann på Facebook den 15 februari 2014 17:33

  Jag har inte sett en minut av melodifestivalen

 2. Roberth Läckström på Facebook den 15 februari 2014 17:34

  Då missade du ajrånn mäjdäns gästframträdande förra veckan?!

 3. Michael Hamann på Facebook den 15 februari 2014 17:37

  Haha, det var iofs jävligt längesen jag lyssnade på ajrån mäjdän också då de inte gjort något bra sedan 1992

 4. Roberth Läckström på Facebook den 15 februari 2014 17:58

  Asså, det är så illa? Då behöver dina öron lite ny musik ikväll då 😉