Imorrn har jag fotolektion

I morgon ska jag hålla i ett par lektioner som kallas elevens val. Där har eleverna själva fått välja vad de vill arbeta med. Och jag har verkligen dragit en vinstlott som får ta hand om de elever som önskat sig fotografi. Så jag har nu suttit ett litet tag här hemma på kontoret och letat upp lite bilder som jag tycker är intressanta och givande att prata om. Det är verkligen fantastiskt hur många bilder man tagit under åren. Från 2003 då jag skaffade digitalkamera har jag och Anna dragit iväg en 8000 bilder per år. Vi snackar snart en bildskatt på närmare 80000 bilder. Och de senare åren handlar det närmare om cirkus 14000 bilder per år.

När man har den här mängden bilder är det riktigt svårt att hitta de där gobitarna och misslyckandena man söker efter. Så trots alla indexeringshjälper man får i diverse program så hjälper de föga, för direkt datorn installeras om försvinner även alla inställningar. Givetvis går det att rädd dem, men det är ett för stort jobb när man väl sitter där.

Bilden som jag valt till det här inlägget är en av de jag tänkt ta med mig imorrn. Det är taget ute på Rörbäck några dagar efter vårt bröllop 2007. Ja, en sak till som är ny med mitt nyvunna bloggintresse är att jag numera bloggar direkt från bildredigeringsprogrammet. Det innebär att det är sjukt enkelt att slänga upp nya inlägg direkt man har redigerat bilderna. Så, när jag har lite tid över kommer jag även att fylla på bland bildgalleriet här på sidan.

  Kategorier: Skola

  Kommentarer

1 kommentar to “Imorrn har jag fotolektion”

  1. Lasse Edwartz på Facebook den 27 augusti 2012 19:03

    Lycka till.