Läckström

Kommentarer 5

 1. Miamat

  Hel klart intressant. För det mesta brukar jag tänka på etiska aspekter när jag lägger ut pengar på mat och kläder. Ibland orkar jag inte/har inte råd, men jag tänker att det är bättre att göra något än inget.

  Vad gäller spel så köper jag inte enskilda spel som marknadsförs på ett sexistiskt sätt. Tyvärr är det svårt att undvika spelföretag på samma grunder, som tex Activision och Nintendo. Det blir liksom inte mycket kvar att spela.

  Jag är rädd att samma problem uppstår när man ställer upp arbetsrätt som ett kriterium. EA har ju varit ökända för sitt sätt att behandla utvecklare och testare och de är knappast ensamma. Men jag skulle verkligen gilla att se etiska aspekter tas upp mycket mera i spelrecensioner. Så man kan göra ett välgrundat beslut.

  • Aftonstjaerna

   Ja det är intressant att hur man gör vissa val till vissa varor men inte till andra. Hoppas att med det här fallet att det blir mer uppmärksammat i spelbranschen. Det krävs ju nästan alltid något sånt här innan det händer något, oavsett bransch.

  • Aftonstjaerna

   Det är i Australien japp, och de kan knappt vara anslutna till något fack alls känns det som, och då är det väl frågan vad arbetslagarna säger där.

 2. Internetblogg

  Det är ju definitivt ett intressant koncept, problemet här är väl att informationen kom fram först i efterhand om hur arbetarna hade blivit behandlade. Om man hade regelbundna inspektioner (eller något dylikt) så skulle det kanske fungera.

  Men jag håller med om att det definitivt ska vara så att det ska finnas krav på speltillverkarna i deras behandling utav deras arbetare, och kravmärkta spel kan vara en bra bit på väg att göra det bättre.

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: