Moonstone – En gammal klassiker?

När jag tänker tillbaka på Amigan och dess spel så är det många oförglömliga klassiker man minns. Spelet Moonstone från Mindscape är ett av de som lyser allra klarast. Därför var det extra kul när jag hittade en gammal recension från Datormagazin och började läsa i den för att se om man kände på sig redan 1992 vilken odödlig klassiker det skulle bli. Döm av min förvåning då jag läste den och slutsatsen var, jag citerar ”Att betyget ändå blivit något sånär beror ENDAST på grafik och ljud – övrigt är det trist.”

image

Spelet fick 69% av Göran Fröjdh med de positiva sakerna att manualen var tjusig, att spelet laddar snabbt och att man kan spela fyra spelare samtidigt. Ja, som avslutning rekommenderar han ett annat spel som heter Narco Police. Jag är lite nyfiken på hur många i dag som minns Narco Police i jämförelse med Moonstone?

293913-narco-police-atari-st-screenshot-an-intersection

Jag spelade ju Moonstone så sent som i höstas och håller givietvis med Göran om att spelet är sjukt svårt. Men vilka spel var inte svåra på den här tiden? Kanske var Göran i samma situation i livet som jag är nu när jag inte hinner nöta spelen på samma sätt som jag gjorde då? Oavsett vilket så tror jag inte att Göran kunde förutspå att spelet han bara gav 69%, och det på grund av dess grafik och ljud, skulle bli en sådan odödlig klassiker. Kul läsning var det i vilket fall som helst.

  Kategorier: Amiga, Retro

  Kommentarer

4 kommentarer to “Moonstone – En gammal klassiker?”

 1. Caymot den 17 februari 2011 13:17

  Moonstone var ju helt fantastiskt, otroligt att det fick en så sval recension. Jag minns det iaf som ett av de bästa spelen på Amiga.

  Tycker inte heller att det var så fasligt svårt iom att man kunde knalla iväg till Stonehenge och offra någon värdelös pryl när liven började tryta.

 2. Gwellmyn den 22 februari 2011 14:58

  Moonstone var kanske inte direkt bra, men det var ju ascoolt med allt blod och den vuxna framtoningen. På den tiden tyckte jag också att det var riktigt svårt. Spelade det igen bara för något år sedan och då var det riktigt simpelt.

  Narco Police kommer jag också ihåg, men mest på grund av bilden som du la upp. Var också ett hyffsat spel om jag inte minns fel.

 3. Aftonstjaerna den 22 februari 2011 18:23

  Jag tyckte allt det var riktigt bra, men sjukt svårt. När jag testade det nu i höstas igen så klarade jag som sagt inte ens av en enda strid 😛 Så jag har antagligen blivit en sämre spelare med åren 😉

 4. Peter den 22 februari 2011 22:55

  Narco Police var faktiskt rätt kul, men inte direkt någon killer app. När det gäller Moonstone håller jag med Gwellmyn – det var aldrig det där toppspelet nostalgikerna vill ha det till, men det flyttade onekligen fram positionerna för gore i spel.