Dungeons – 15 timmar in

Efter mycket om och men så fick jag då äntligen Dungeons från Impulse. För att göra en lång historia kort så kommer jag aldrig mer handla från Impulse utan håller mig till Gamersgate och Steam i fortsättningen. Men nu till själva spelet. Dungeons har skapat en hype runt om i världen för att vara en klon på det gamla Bullfrogspelet Dungeon Keeper. Jag skall nu med en gång säga att det här inte är något Dungeon Keeper. Det här är närmare ett Theme Hospital/Park i Dungeon Keepermiljö med inslag av Overlord.

dungeons_screenshot10--screenshot

Spelet går ut, precis som i Theme Hospital/Park, att bygga en inbjudande grotta så att man lockar så många människor som möjligt att komma och besöka den. Man sätter ut dyrbara skatter, bygger bibliotek för att locka de så kallade hjältarna från jorden ner i sin grotta. När de väl är där så låter man de gå och njuta av grottan och insamla intryck. Det är här som Overlord sätter in, för precis när de är som nöjdast och skall återgå till jordens skorpa så hugger vi dem i ryggen och sätter dem i ens fängelse. Där sitter de och ruttnar och lämnar av sig ett av spelets resurser som man kan använda för att bygga vidare på sin grotta.

Dungeons_LookAtMyLovelyDungeon

Liksom i Dungeon Keeper så kan man bygga nya rum genom att låta sina goblins gräva ut dem. Däremot finns det inte alls lika många rum som i Dungeon Keeper. Men det är inte riktigt det som spelets mening heller. Man styr liksom i Overlord en gubbe som man på traditionellt rpgsätt sätter ut talents på genom 3 olika träd med skills som förbättrar olika saker som man kan utföra.

ss_1bb23bfd3d6ead87e55e2cf442d462f38f09fdb3.1920x1080

Som sagts i rubriken har jag spelat ungefär 15 timmar av Dungeons och känner att jag har ganska bra koll på vad det är som erbjuds. Spelet är som sagt en blandning av en massa olika spel, men det är inte bäst på något av det. Det är ingen byggarglädje såsom i Dungeon Keeper eller Theme Hospital/Park. Det är heller inte den härliga känslan i Overlord som man får av att vara elak. Men det är dock ett ganska småmysigt spel om man inte har för stora förväntningar på det. Jag skulle inte köpa det för fullpris men kan rekommendera det om Ni hittar det för runt 100-lappen. För att sätta ett betyg på det så skulle jag sätta 6 av 10 Ben E Factorer. Jag kan rekommendera att ladda ner demot och köra igenom det för att själv få en uppfattning av det. Demot ger ett par timmars speltid och när du spelat det så vet du vad du har att vänta dig. Det tillkommer lite fler byggnadsverk och svårare fiender under redan genom alla banorna, men till stor del så vet du vad det handlar om efter demot.

  Kategorier: PC

  Kommentarer

5 kommentarer to “Dungeons – 15 timmar in”

 1. Gwellmyn den 16 februari 2011 11:55

  Kräver det mycket från datorn eller skulle det funka på en laptopp? Blev faktiskt lite småsugen på att testa det.

  Kom på att jag faktiskt kan ladda ner demot och testa om det hackar bajs på datorn eller om det funkar 😛

 2. Aftonstjaerna den 16 februari 2011 12:05

  Så sant så 😉

  Berätta gärna om det funkade!

  Lite svårt att avgöra när man sitter på en i7a med iofs ett gammalt grafikkort GTX280, men här flöt det på riktigt bra 😉

 3. Holmberg den 16 februari 2011 12:13

  Ska också testa demot men blev lite avskräckt när det visar sig att det är mer theme-spel än dungeon keeper. Klart att det kan vara skoj ändå men det var inte riktigt vad jag hoppades på.

  Imponerande att du hunnit spela 15-timmar redan, hehe.

 4. Aftonstjaerna den 16 februari 2011 12:23

  Ja det får ju inga direkt pluspoäng om man tänker sig Dungeon Keeper. Hade det inte haft det "arvet" hade det inte varit så många negativa kommentarer kring det.

  Jag spelar ju bara ett spel i taget nu så 15 timmar på en vecka nu är ju inte så mycket ändå 😉

 5. Holmberg den 16 februari 2011 14:35

  Nej det är väl lite som när man tror att det är kaffe i muggen och det egentligen är Cola. Förväntningar spelar ju stor roll..

  Har iaf dragit hem demot nu och det funkar på laptopen (Core i5 Intel HD graphics) även om det säkerligen inte gör grafiken rättvisa.

  Nej är det på en hel vecka så är det ju inte så enormt men jag fick för mig du skrev på twitter för bara någon/några dagar sen att du drog hem det så det var därför 15h kändes mycket 🙂

  Får se nu hur demot ter sig men det lutar lite åt att det får vänta tills det blir reapris på det.